Turismul Togo – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperiți Togo

Leagănul cultului voodoo

O țară în care oamenii se închină spiritelor, triburile trăiesc la fel ca acum mii de ani, iar o cameră în cel mai bun hotel costă 200 USD

A merge

Republica Togoleză, împreună cu Ghana și Benin vecine, găzduiesc un cult voodoo mistic. Ei încă practică ritualuri sângeroase cu sacrificii și răni, cred în amulete magice și în poțiuni de vindecare. Există parcuri naționale mari în țară în care în mediul lor natural trăiesc elefanți, maimuțe, lei, hipopotami și alte animale. În sudul țării, se poate plimba de-a lungul Oceanului Atlantic. Și în centrul statului, puteți comunica cu oameni care trăiesc ca strămoșii lor - fără beneficiile civilizației.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Lome7 154 237limba francezafranc CFA din Africa de Vest56 785 km²

Geografia Togoului

Republica Togoleză se află în vestul continentului african. Se învecinează cu Burkina Faso la nord, Benin la est și Ghana la vest. La sud, este spălat de Golful Guineei din Oceanul Atlantic. Relieful Republicii Togoleze este destul de divers. Este format în principal din savane și platouri. În diagonală, de la sud-vest la nord-est, Munții Togo trec prin centru. Ajunge atât în ​​Ghana, cât și în Benin. Cel mai înalt punct din țară este Muntele Agou (986 m).

Principalele râuri ale statului sunt Oti și Mono, cu numeroasele lor afluxuri.

Republica Togoleză este împărțită în cinci regiuni (Kara, Maritimă, Podiș, Savana și Central). Regiunile, la rândul lor, sunt împărțite în 30 de prefecturi și o comună.

Ce să vezi și unde

Lome

Este capitala și principalul port al Republicii Togoleze. Principalele materii prime exportate de aici sunt cafeaua, cacao, miezul de palmier și fosfații. În Lomé, în primul rând, ar trebui să vizitați Muzeul Național Togo. Acolo puteți urmări istoria dezvoltării țării și puteți vedea o expoziție de instrumente muzicale populare. Muzeul include și Grădina Botanică și Grădina Zoologică, unde călătorii se pot familiariza cu flora și fauna Republicii Togoleze. Există și un skansen, unde se află un sat tradițional. La vest de centrul orașului se află celebra Akodessawa Fetish Market sau Marche des Feticheurs, care este dedicată în întregime culturii voodoo. Aici puteți găsi părți ale corpului și organe ale animalelor, diverse ierburi și poțiuni, precum și amulete.

Atakpame

Acesta este un oraș mic din centrul Republicii Togoleze, unde puteți vedea cum se cultivă și se recoltează cafeaua, cacao, bumbac, mei și igname. Atakpame este centrul comercial al țării. Anterior a găzduit reședințele coloniștilor germani.

Togoville

Este un oraș din sudul țării. Acesta este centrul principal al cultului voodoo. Aici, sanctuare mistice învecinează palatele regale. Orașul oferă casa-muzeu a Regelui Mlapa al III-lea, o biserică cu vitralii înfățișând sfinți africani și torturile lor. Togoville are și un întreg cartier artizanal, de unde puteți cumpăra obiecte de artizanat realizate în stil tradițional.

Sokode

Este al doilea oraș ca mărime din Republica Togoleză. Călătorii vor aprecia în special clădirile sale coloniale antice. Aici începe călătoria către Parcul Național Fazao Malfakassa. Este situat în munții Malfakassa. Puteți urmări păsări și maimuțe în parc. Și din vârful munților, puteți vedea elefanți și lei care trăiesc în mediul natural.

Arătaţi-mi

Orașul a fost capitala statului până în 1920. Aici vă puteți plimba prin cartierele coloniale cu clădiri vechi. Și-au pierdut deja strălucirea anterioară, dar încă arată demn. Aneho trăiește ca un oraș de pe litoral. Ca acum câteva secole, pescarii merg la ocean în fiecare dimineață și se întorc cu surf. Noaptea, orașul este plin de sunetele instrumentelor populare și țipetele negustorilor stradali.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Togo

  • Înainte de a merge în Republica Togoleză, ar trebui să vă vaccinați împotriva bolilor tropicale - hepatită A și B, meningită, tetanos, tifoidă și malarie. Cea mai importantă injecție este pentru febra galbenă. Călătorii nu pot obține o viză pentru Togo fără un certificat care să confirme vaccinarea.
  • Republica Togoleză este o țară africană relativ sigură. Nu există conflicte armate sau atacuri teroriste. Dar totuși, turiștii trebuie să fie atenți, deoarece în țară există o infracțiune stradală. Nu ar trebui să vă mișcați singuri seara sau să vă plimbați pe străzi slab iluminate. Documentele originale și sumele mari de bani trebuie lăsate în seiful hotelului.
  • În ciuda faptului că țara se află pe coasta Atlanticului, este mai bine să vă abțineți de la înotul în ocean. În primul rând, există maree destul de ridicate, ceea ce face ca înotul să fie nesigur. În al doilea rând, plajele sunt rareori curate și echipate pentru înot. Localnicii folosesc adesea plajele orașului ca toalete publice. Acest lucru nu se aplică numai pe malul mării al hotelurilor.
  • Principalul produs național al țării este porumbul. Oamenii îl mănâncă în tot felul de variante. De asemenea, puteți găsi influența colonizatorilor germani și francezi în bucătăria togoleză. Atât preparatele din carne, cât și peștele și legumele sunt la fel de populare aici. Merită să luați în considerare faptul că toate alimentele sunt foarte savuroase și destul de picante și au adesea un aspect specific.
  • Din Republica Togoleză, puteți aduce figurine din lemn și bijuterii din pietre semiprețioase și prețioase. Ar trebui să cumpărați bijuterii cu atenție — în magazine verificate, nu pentru a obține falsul. Vânzătorii sunt, de asemenea, obligați să emită un certificat pentru toate pietrele prețioase, care poate fi solicitat de vamă. Nu ratați ocazia de a cumpăra o țesătură din bumbac natural vopsită cu tehnica batik. Este posibil și necesar să se negocieze pe piețele locale.

Cel mai bun timp pentru a vizita Togo

Republica Togoleză are un climat ecuatorial. Temperatura medie în zonele umede sudice este de +28 °C. În regiunile nordice uscate, este de +30 °C. Chiar și noaptea, aerul se răcește rar sub +25 °C. Există două anotimpuri ploioase în regiunile sudice. Prima este din aprilie până în iulie, a doua - din septembrie până în noiembrie. Din noiembrie până în martie, vânturile uscate pustii aduc vremea rece în țară.