Turismul în Africa de Sud – informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Africa de Sud

Leagănul umanității, țara diamantelor și unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă

Africa de Sud este tipul de țară pe care ar trebui să o vizitezi cel puțin o dată în viață

Africa de Sud

Africa de Sud este tipul de țară pe care ar trebui să o vizitezi cel puțin o dată în viață. O călătorie aici este o adevărată aventură, ale cărei amintiri vă vor rămâne în minte pentru totdeauna. Africa de Sud este unică din mai multe puncte de vedere. Natura este principala comoară a acestui pământ. Munți, deșerturi, cascade, peșteri, cele mai bune plaje de pe planetă și păduri primitive - totul poate fi găsit aici. Oamenii vin aici să se relaxeze pe cele mai curate plaje din lume, să se scufunde cu rechini și să înoate cu crocodili, să privească zorile deșertului și să privească elefanții care se joacă. Adâncimile sale sunt pline de minerale care au făcut din Africa de Sud cea mai bogată țară de pe continent. Oamenii încă mai extrag aici diamante și aur unice. De asemenea, este neobișnuit în compoziția sa etnică - nicio altă țară nu are o asemenea diversitate de rase și naționalități. Există peste o duzină de limbi oficiale,

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Pretoria57 725 600Engleză, Afrikaans, Zulu, Xhosa, Southern Sotho, Tswana, Venda, Northern Sotho, Tsonga, Swati, Ndebelerand sud-african1 221 037 kilometri pătrați km²

Geografie

Africa de Sud este situată în latitudinile tropicale și subtropicale ale emisferei sudice și ocupă aproape exclusiv întregul continent sud-african. Oceanul Atlantic îl spală în vest și Oceanul Indian în est și sud. Lungimea coastei țării este de 2.798 de kilometri. Cei mai apropiați vecini ai Republicii Africa de Sud sunt Mozambic, Zimbabwe, Namibia, Botswana și Swaziland. Țara are și o enclavă, Regatul Lesotho.

Africa de Sud are zone climatice diferite, de la deșert la savană și subtropicale. Teritoriul țării este străbătut de mai multe râuri mari - Orange, Limpopo, Umgeni și Tugela. Cea mai mare parte a Africii de Sud se află peste 1000 m deasupra nivelului mării, în timp ce în est, se ridică pentru a forma Munții Dragonilor, unde cel mai înalt punct al țării este Muntele Njesuthi (3.410 m).

Africa de Sud are resurse bogate subterane. Lucrurile pe care le ascunde adâncimea! — platină, diamante, aur, mangan, minereuri de fier și uraniu, cărbune. Datorită acestui fapt, Africa de Sud are cel mai puternic potențial economic de pe continentul său.

În ceea ce privește structura administrativă, țara este formată din nouă provincii în prezent. Acestea, la rândul lor, sunt împărțite în districte - există 52 dintre ele în Africa de Sud (44 districte rurale și opt districte urbane).

Ce să vezi în Africa de Sud și unde?

Pretoria

Pretoria este capitala administrativă a Africii de Sud, combinând arhitectura magnifică și o natură la fel de magnifică. Este decorat cu clădiri rezidențiale și administrative pitorești. Chiar și reședința prezidențială de aici arată mai mult ca un palat de basm. Se pare că fiecare bloc al orașului a pregătit un cadou frumos pentru oaspeții din Pretoria. Strada Bisericii, cea mai lungă stradă din lume, te așteaptă în centru. Este un reper în sine, cu o lungime de 25 de kilometri. În timp ce mergeți pe strada Church, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la Catedrala Anglicană Sf. Alban Martirul, Palatul de Justiție, Monetăria, vechiul oficiu poștal, clădirile mai multor bănci - fiecare dintre aceste construcții este unică în felul său. Există o mulțime de monumente frumoase, grupuri sculpturale și fântâni în oraș, și te poți plimba prin piețe, parcuri și grădini toată ziua. Grădina Botanică și Grădina Zoologică cu colecțiile lor unice de floră și respectiv faună merită o atenție deosebită. Există multe muzee interesante în Pretoria. Fort Klapperkop vă va povesti despre evenimentele războiului anglo-boer, Muzeul Național al Culturii din Africa de Sud vă va prezenta moștenirea culturală, Melrose House vă va surprinde cu picturi magnifice, covoare și porțelan, iar clădirea în sine este un frumoasa capodopera a epocii victoriane. Pretoria are și unul dintre cele mai mari observatoare din țară. Iar turul la adevărata mină de diamante, situată lângă oraș, unde poți vedea cum sunt extrase și prelucrate diamantele, îi va surprinde și încânta chiar și pe cei mai sofisticați turiști. Apropo, la începutul secolului trecut,

Cape Town

Cape Town este capitala legislativă și al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud, care pretinde pe bună dreptate că este și capitala culturală. Este situat la Capul Bunei Speranțe și este una dintre cele mai prestigioase stațiuni din lume. Un traseu obligatoriu pentru orice turist care sosește în Cape Town este ascensiunea către Table Mountain, care a fost mult timp un simbol al orașului. Grădina botanică Kirstenbosch, care este situată la poalele muntelui, va oferi, de asemenea, o mulțime de impresii și imagini fabuloase. Alte atracții renumite pe drept din Cape Town includ Castelul Bunei Speranțe (cea mai veche clădire din Africa de Sud), Catedrala Sf. Gheorghe, Casele Parlamentului, adevărate băi turcești, moschei, clădiri victoriane, conace în stil olandez vechi. În ceea ce privește curiozitățile naturale, este imposibil să nu vizitezi plaja cu un foarte „vorbitor” nume - „Boulders”. Pe lângă grupuri și sculpturi neobișnuite de piatră, aici puteți înota și face plajă în compania pinguinilor. În ultimii ani, există o întreagă colonie a acestor păsări extraordinare, aproximativ două mii de indivizi. Iar în largul coastei Cape Town se află Insula Robben, unde una dintre închisorile terifiante din Africa, unde Nelson Mandela, un bărbat care a sfidat regimul de apartheid, a petrecut aproape trei decenii.

Bloemfontein

Bloemfontein este capitala judiciară a Africii de Sud și aici se află Curtea Supremă a țării. În traducere, numele său reprezintă „Orașul Trandafirilor” sau „Fântâna Florilor”. Este unul dintre cele mai curate și mai bine îngrijite orașe din țară, iar natura locală este cea care atrage atenția în primul rând. Grădini, parcuri și piețe, rezervații naturale și sanctuare - toate merită cu siguranță atenția ta. Exuberanța mirosurilor, florilor și diversitatea totală pur și simplu nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Priveliștea tuturor acestei măreții poate fi văzută de pe Naval Hill. Încă puteți găsi imaginea unui cal alb uriaș pe panta sa, înfățișată aici în timpul războiului anglo-boer ca un indicator pentru călăreți.

Johannesburg

Johannesburg este cel mai mare oraș din țară. Este adesea denumit capital financiar deoarece este locul în care sunt concentrate principalele proiecte monetare și industriale. Este, de asemenea, poarta aeriană către Africa de Sud. Localnicii își numesc pur și simplu orașul „Joburg” sau „Johansburg”, precum și „Josie” și „Egoli”. La sfârșitul secolului trecut, merita gloria îndoielnică a celei mai criminale metropole din țară. Totuși, în ultimii ani, situația s-a îmbunătățit semnificativ, deși, în unele zone, turiștii ar trebui să țină departe de ea. Apropo, spre deosebire de majoritatea orașelor, centrul este cel mai problematic în acest sens, iar districtul Soweto a câștigat palma campionatului criminal. Cu toate acestea, pasionații de adrenalină vin adesea aici în turnee. Din pacate, există foarte puține clădiri istorice impresionante în Johannesburg, cu excepția primăriei în stil colonial de la începutul secolului XX și a câteva conace. Dar are cel mai înalt zgârie-nori din Africa, „Carlton”, cu 50 de etaje. Puntea sa de observație este întotdeauna inclusă în programul de vizitare a obiectivelor turistice locale. Prin numărul și bogăția colecțiilor muzeelor ​​locale, Johannesburg poate depăși și multe orașe. Oferă Muzeul Transporturilor, Muzeul Militar, Muzeul African, Muzeul Apartheidului, Muzeul de Artă. Și există și o grădină zoologică de vizitat. Johannesburg poate depăși, de asemenea, multe orașe. Oferă Muzeul Transporturilor, Muzeul Militar, Muzeul African, Muzeul Apartheidului, Muzeul de Artă. Și există și o grădină zoologică de vizitat. Johannesburg poate depăși, de asemenea, multe orașe. Oferă Muzeul Transporturilor, Muzeul Militar, Muzeul African, Muzeul Apartheidului, Muzeul de Artă. Și există și o grădină zoologică de vizitat.

Durban

Durban este al treilea oraș ca mărime din Africa de Sud, o stațiune la modă, cu promenade luxoase, hoteluri luxoase și plaje aproape ideale. Mila de Aur din Durban (cea în care a andocat Vasco da Gama) va uimi chiar și pe cel mai pretențios oaspete. Iar arhitectura colonială pitorească merită atenția turiștilor. Primăria este considerată cea mai frumoasă clădire din oraș. Este decorat cu coloane și portice, o cupolă uriașă și câteva mai mici, balustrade complicate și interioare originale. Biserica Sf. Paul arată încă ca un portal către vechea Anglie. Și există și cea mai mare comunitate indiană din Durban, care oferă, de asemenea, orașului o aromă unică. Are cel mai mare templu hindus din Africa și cea mai mare moschee din emisfera sudică.

Port Elizabeth

Port Elizabeth este un oraș de pe coasta Pacificului care poate fascina și turiștii prin arhitectura sa magnifică. Întreaga stradă Donkin a fost păstrată aici încă din trecutul colonial, cu monumente neobișnuite și muzee interesante. Dar, în primul rând, Port Elizabeth este o stațiune. Plajele sale, marcate de „steagul albastru” pentru puritatea excepțională a apei și a litoralului, au un singur dezavantaj - sunt adesea supraaglomerate. Este un adevărat paradis pentru pasionații de scufundări și surfing. Există, de asemenea, un oceanar unic, care include un parc de șerpi. Parcul Național Addo Elephant este, de asemenea, situat nu departe de oraș, unde trăiește astăzi o populație uriașă de elefanți (peste 500 de indivizi). O călătorie acolo va fi o experiență cu adevărat de neuitat.

Kimberly

Kimberly este capitala „diamantului” a țării. La sfârșitul secolului al XIX-lea, aventurieri și exploratori din întreaga lume s-au grăbit aici, deoarece toată lumea de aici avea șansa de a se îmbogăți într-o clipă cu ajutorul zăcămintelor locale de diamante. Primele colibe ale minerilor au devenit temelia acestui oraș. Așa-numita „Gaura Mare”, unde lucrau zilnic peste 30 de mii de oameni, care extrageau manual peste 22,5 milioane de tone de pământ, era locul principal al muncii lor. Eforturile lor au fost răsplătite cu o recoltă „diamantă” cu un randament total de 2.722 de tone. În 1914, „Gaura Mare” a fost inundată, iar exploatarea diamantelor s-a oprit aici. Un memorial pentru excavatori a fost ridicat în Kimberley pentru a comemora oamenii care au murit aici. Cu toate acestea, pietre valoroase sunt încă extrase în vecinătatea orașului, iar localnicii permit bucuroși numeroși turiști să urmărească acest proces. Pe lângă strălucirea diamantelor, Kimberley este interesantă și pentru atracțiile sale naturale. În apropiere, veți găsi Parcul Național și Insula Flamingo, care găzduiește o populație de până la 60 de mii de indivizi.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Africa de Sud

  • Puteți plăti doar în rand în Africa de Sud. Puteți schimba valută aici la bănci, case de schimb valutar, hoteluri și chiar în cluburi, restaurante și cafenele. Dar cea mai avantajoasă rată va fi în bănci. Apropo, nu toate departamentele lor sunt angajate în schimbul valutar aici, așa că este mai bine să aflați despre asta imediat. Puteți plăti pentru a mânca în cafenele cu dolari, dar tariful va fi extrem de nefavorabil, iar o ceașcă de cafea va fi mult mai scumpă. Puteți schimba randurile rămase după vacanță în alte valute numai dacă aveți chitanțe pentru tranzacții bancare inverse. Dar trebuie să fii mai atent cu cardurile bancare; există o mulțime de opțiuni de fraudă cu ei. Și nu ar trebui să retrageți bani de la bancomatele de pe străzi.
  • Africa de Sud este, în general, o țară sigură. Da, chiar poți intra într-o situație neplăcută aici, dar la fel ca în orice altă țară. Este suficient să respectați regulile de siguranță de bază pentru a evita astfel de probleme — să nu vă plimbați singur în zonele criminale, să nu vă plimbați noaptea pe străzi, să nu arătați camere scumpe, bijuterii sau un portofel plin cu bani. Da, centrul orașului Johannesburg nu este într-adevăr sigur, dar dacă cauți ceva exotic, poți merge într-un tur ca parte a unui grup turistic sau cu însoțitori și nu te vei confrunta cu probleme.
  • Tensiunea liniei electrice din Africa de Sud este de 220 de volți, dar prizele sunt diferite - sunt proiectate pentru trei pini rotunzi, nu doi. Prin urmare, nu vă puteți lipsi de un adaptor atunci când vă reîncărcați telefonul sau tableta. Îl poți cumpăra la sosire, chiar la aeroport, la aterizare.
  • Soarele din Africa de Sud este extrem de activ, așa că este esențial să nu uităm de pălării, creme de protecție solară și ochelari de soare, precum și de îmbrăcăminte care acoperă corpul pentru a evita probleme precum insolații sau arsuri. Nu aveți nevoie de vaccinări speciale pentru a călători în această țară. Cu toate acestea, un certificat de vaccinare împotriva febrei galbene poate fi necesar la graniță dacă oaspetele a vizitat anterior una dintre țările cu probleme. În unele zone, există posibilitatea infecției cu malarie.
  • Legile vamale din Africa de Sud sunt foarte democratice - exportul de diamante brute este strict interzis. Puteți chiar să luați ca suvenir lucruri care sunt tabu în majoritatea altor țări - blănuri de animale sălbatice, animale împăiate, bijuterii uimitoare. Principalul lucru este să ai destui bani pentru a cumpăra totul. Nu uitați să cereți un certificat atunci când cumpărați toate acestea din magazine. Cele mai accesibile suveniruri din Africa de Sud includ produse interesante din ouă de struț, articole din piele (inclusiv piei de crocodil și de șarpe), măști, figurine din lemn și vinuri uimitor de delicioase.

Atracții în Africa de Sud

Pe lângă arhitectura colonială care este bine conservată în multe orașe din Africa de Sud, atracțiile naturale sunt în continuare principala „momeală” turistică a țării. La început, ar trebui să vizitați Castelul Bunei Speranțe, Primăriile din Cape Town și Johannesburg, Biserica Sf. Paul din Durban, casele de pe strada Donkin. După aceea, ar trebui să mergeți la Capul Bunei Speranțe, Muntele Table, Peșterile Cango, Deșertul Kalahari, Groapa Mare, Cascada Tugela și parcuri naționale.

Cel mai bun moment pentru a vizita Africa de Sud

Vara în Africa de Sud vine când este iarnă în Europa și invers. Dar atunci când vizitezi această țară, trebuie să ții cont și de faptul că clima de aici variază semnificativ de la o regiune la alta. În plus, zonele vestice sunt influențate de curentul rece al Oceanului Atlantic, iar coasta de est este încălzită de apele calde ale Oceanului Indian.