Turismul în Argentina – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Argentina

O țară care a dat tango lumii

Țara își datorează numele, colonizatorilor care sperau să găsească aici zăcăminte de argint

Argentina

Țara își datorează numele (de la cuvântul latin „argentum”), colonizatorilor care sperau să găsească aici zăcăminte de argint. Aceste speranțe nu au funcționat, dar Argentina reușește mereu să capteze imaginația turiștilor care vin aici pentru exotice. Este o țară a mișcării: tango temperamental, fotbal de mare viteză, competiții ale cowboy-gaucho-ului local. Le-a oferit gurmanților din întreaga lume perechea vindecătoare și carnea delicioasă. În această țară, tradițiile originale, obiectivele turistice și modernitatea au fost amestecate atât de atent încât s-au dovedit a fi un cocktail fascinant pentru un turist. Dar principala sa comoară este natura magnifică, surprinzătoare prin diversitatea ei.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Buenos Aires43 417 000SpaniolăGreutate2 780 400 km²

Geografie

Argentina acoperă toată partea de sud-est a Americii de Sud și o parte a arhipelagului Țara de Foc. Se învecinează cu Chile în vest, Bolivia și Paraguay în nord, Brazilia și Uruguay în nord-est. Oceanul Atlantic spală coasta de est a țării. Este a doua țară ca mărime de pe continent după Brazilia. Aria vastă se întinde de-a lungul meridianului, reprezentând aproape toate zonele de peisaj, de la câmpii și munți până la deșerturi și jungle. Anzii, unul dintre cele mai lungi și mai înalte sisteme montane din lume, trece prin țară. În Anzii de Sud, există și cel mai înalt vârf al Aconcagua („Găzitorul timpului”). Acest munte este un vulcan stins, cu peste șapte mii de metri înălțime. Alpiniști din toată lumea vin să o cucerească.

Ce să vezi și unde?

Buenos Aires

Capitala Argentinei, Buenos Aires, este tradusă din spaniolă prin „Vânturi bune” sau „Aer bun”. Locuitorii săi înșiși îl numesc adesea „un oraș cu nume diferite” și folosesc numele prescurtat Baires sau Capital Federal. Până în secolul al XVII-lea, orașul a purtat un nume greu de amintit, dat de fondatorul orașului Pedro de Mendoza: „Orașul Preasfintei Treimi și Portul Sfintei Maria a Vânturilor Frumose”. Cetăţenii capitalei se autointitulează „Portenos”, care înseamnă „locuitori ai portului”. Deoarece Buenos Aires se află pe malul unui golf uriaș, a rămas cel mai mare port din zonă timp de secole. Orașul este atât de multifațetat încât ai nevoie de cel puțin o săptămână pentru a-l cunoaște. Cartiere vechi cu conace antice, biserici, iar străzile înguste pavate stau una lângă alta cu cartiere cu zgârie-nori din sticlă și beton. Deși poate părea puțin neobișnuit, turiștilor li se oferă adesea să participe la un cimitir ca una dintre atracții. Poartă același nume ca și cartierul, Recoleta. Există locuri de înmormântare a multor celebrități ale țării, dintre care unele sunt recunoscute ca monumente istorice. Adevăratele centre de pelerinaj turistic sunt cartierul colorat La Boca, Piazza San Martin, Teatrul Colón, Catedrala, Congresul, Casa Roz Casa Rosada și Obeliscul de pe cea mai largă Bulevardul 9 iulie. De asemenea, ar trebui să participați la spectacolele tradiționale de tango și la cafenelele confortabile din oraș. Poartă același nume ca și cartierul, Recoleta. Există locuri de înmormântare a multor celebrități ale țării, dintre care unele sunt recunoscute ca monumente istorice. Adevăratele centre de pelerinaj turistic sunt cartierul colorat La Boca, Piazza San Martin, Teatrul Colón, Catedrala, Congresul, Casa Roz Casa Rosada și Obeliscul de pe cea mai largă Bulevardul 9 iulie. De asemenea, ar trebui să participați la spectacolele tradiționale de tango și la cafenelele confortabile din oraș. Poartă același nume ca și cartierul, Recoleta. Există locuri de înmormântare a multor celebrități ale țării, dintre care unele sunt recunoscute ca monumente istorice. Adevăratele centre de pelerinaj turistic sunt cartierul colorat La Boca, Piazza San Martin, Teatrul Colón, Catedrala, Congresul, Casa Roz Casa Rosada și Obeliscul de pe cea mai largă Bulevardul 9 iulie. De asemenea, ar trebui să participați la spectacolele tradiționale de tango și la cafenelele confortabile din oraș. 

Salta

Salta este ca o doamnă frumoasă. Poate așa numesc argentinienii Salta. Orașul, situat într-o vale confortabilă între două lanțuri muntoase, este extrem de popular în rândul turiștilor. Salta a fost cea care a reușit să păstreze farmecul colonial extraordinar al unor conace și temple frumoase, case confortabile cu balcoane de jucărie și străzi întortocheate îngropate în portocali. Călătoria pe una dintre cele mai înalte căi ferate montane din lume este deosebit de populară printre turiști. Se numește „Drumul către nori” pentru că în cea mai mare parte a drumului trenul se deplasează cu adevărat în nori, terminându-și traseul în munți la o altitudine de peste patru mii de metri. Traseul trece prin 29 de poduri, 12 viaducte, 21 de tuneluri și multe spirale și zig-zag, așa că experiența unei astfel de călătorii rămâne de neuitat. În orașul însuși, Piața centrală este cel mai bun loc pentru a începe vizitarea obiectivelor turistice. Acolo veți găsi Catedrala, construită în secolul al XVI-lea cu statuile miraculoase ale Fecioarei Maria și ale lui Iisus Hristos. Localnicii cred că își pot salva orașul de la cutremure și pot vindeca orice boală. Mănăstirea Sfântul Francisc, construită în stilul neoclasicismului de italianul Luigi Giorgi, este o altă atracție a orașului. De asemenea, merită să vizitați Primăria locală, unde se află acum Muzeul de Istorie. Și dacă vrei să cumperi suveniruri, ar trebui să mergi la piața colorată a orașului. construită în stilul neoclasicismului de italianul Luigi Giorgi, este o altă atracție a orașului. De asemenea, merită să vizitați Primăria locală, unde se află acum Muzeul de Istorie. Și dacă vrei să cumperi suveniruri, ar trebui să mergi la piața colorată a orașului. construită în stilul neoclasicismului de italianul Luigi Giorgi, este o altă atracție a orașului. De asemenea, merită să vizitați Primăria locală, unde se află acum Muzeul de Istorie. Și dacă vrei să cumperi suveniruri, ar trebui să mergi la piața colorată a orașului. 

Rosario

Rosario este al treilea oraș ca mărime din țară și găzduiește legendarul revoluționar latino-american Ernesto „Che” Guevara. Încă mai are casa în care s-a născut cu placa comemorativă și un monument lung de patru metri pentru un consăteni celebru. Acest oraș a oferit țării mulți fotbaliști de seamă: Lionel Messi, Maxi Rodriguez, Angel Fabian di Maria, Mauro Icardi și mulți alții. Fotbalul este ca un cult aici. Rosario a organizat chiar meciuri ale Cupei Mondiale din 1978. O călătorie prin oraș ar trebui să înceapă cu centrul, unde Parque de la Independencia (Parcul Independenței) se întinde pe peste o mie de metri pătrați. Pe lângă grădinile frumoase, fântânile și sculpturile, există mai multe muzee, o grădină pentru copii, o pistă de curse și un stadion municipal. Orașul este, de asemenea, renumit pentru că găzduiește steagul național al țării. În cinstea acestui eveniment, în oraș a fost deschis un Memorial cu același nume. Cea mai înaltă parte a monumentului este turnul înalt de 70 de metri, de unde puteți admira priveliștea panoramică magnifică a orașului. Vă sfătuim să planificați timp pentru o plimbare prin centrul istoric al orașului și să admirați arhitectura Catedralei Basilica Altarul Maicii Domnului din Rozariul, celebrul Palat al Leilor și alte atracții. Rosario nu va fi deloc plictisitor. Există multe centre comerciale, cluburi de noapte, restaurante și cazinouri. Vă sfătuim să planificați timp pentru o plimbare prin centrul istoric al orașului și să admirați arhitectura Catedralei Basilica Altarul Maicii Domnului din Rozariul, celebrul Palat al Leilor și alte atracții. Rosario nu va fi deloc plictisitor. Există multe centre comerciale, cluburi de noapte, restaurante și cazinouri. Vă sfătuim să planificați timp pentru o plimbare prin centrul istoric al orașului și să admirați arhitectura Catedralei Basilica Altarul Maicii Domnului din Rozariul, celebrul Palat al Leilor și alte atracții. Rosario nu va fi deloc plictisitor. Există multe centre comerciale, cluburi de noapte, restaurante și cazinouri. 

calafatul

El Calafate este un oraș situat pe malul Lago Argentino, cel mai mare lac cu apă dulce din țară. El Calafate își datorează numele unei plante comune pentru Patagonia, arpașul cu frunze de cutie, cunoscut sub numele de „el calafate” în limba locală. Acest tufiș cu flori galbene și fructe de pădure negre crește peste tot, iar localnicii fac gemuri extraordinar de gustoase din fructele sale. Orașul a fost fondat la sfârșitul anilor 1920, dar a devenit popular abia după crearea Parcului Național Los Glaciares, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Ghețari, vârfuri muntoase, apele limpezi ale lacurilor Lago Argentino și Viedma, precum și pume grațioase - toate acestea atrage turiști din întreaga lume în El Calafate. 

Puerto Iguazu

Puerto Iguazú este un alt oraș al cărui tezaur este umplut în principal de turiști care vizitează numeroase restaurante și hoteluri. De aici pleacă în excursii la faimoasele cascade ale râului Iguazu, care se află la granița cu Brazilia. Râul curge aproape 3 kilometri de aici, formând o cascadă de 270 de cascade individuale. Acest spectacol merită admirația ta. 

Ushuaia

Ushuaia este orașul-port din Argentina și capitala provinciei Țara de Foc. Ushuaia este considerat a fi cel mai sudic oraș de pe Pământ, deși, pentru a fi corect, există câteva alte sate mici la sud. Parcul Național Tierra del Fuego și Ghețarul Marțial sunt principala atracție turistică aici. Închisoarea locală nu este chiar obișnuită, dar un obiect fascinant de vizitat. Adăpostește un muzeu în zilele noastre. Puteți chiar să faceți o plimbare cu „Trenul prizonierilor”, o copie exactă a celor care transportau cândva prizonieri.

Lucruri de luat în considerare când mergi în Argentina

  • Argentina este o țară foarte confortabilă, dar criza economică prin care a trecut în ultimii ani a înrăutățit puțin situația criminalității. Este vizibil mai ales în orașele mari. Prin urmare, turiștii de aici nu ar trebui să uite de regulile cele mai de bază: să nu cărați mulți bani, lăsați bijuteriile în seifurile hotelului, stabiliți traseul în avans, evitând regiunile periculoase. Este mai bine să folosiți serviciile de taxi noaptea. Apropo, din cauza instabilității economice din Buenos Aires, protestele de stradă au devenit un eveniment de zi cu zi aici, dar sunt în mare parte pașnice.
  • Fumatul în locuri publice este strict interzis în Argentina. Și provincia Cordoba a interzis și fumatul în timpul conducerii din 2012. Pedeapsa pentru aceasta este aceeași ca și pentru conducerea în stare de ebrietate.
  • Nici nu merită să închiriezi o mașină. Regulile de circulație sunt prost aplicate aici, iar Argentina este liderul în America de Sud în ceea ce privește rata mortalității din vina șoferilor.
  • Din fericire, un turist poate fi liniștit în caz de boală sau accidentare: medicina publică este gratuită, iar nivelul ei este foarte ridicat.
  • Trebuie amintit că legumele, fructele, plantele și produsele cu termen scurt de valabilitate, cum ar fi brânza sau carnea, nu trebuie aduse în țară. Deși, cu siguranță nu are sens să-l aducem pe acesta din urmă aici. Nu degeaba Argentina este numită un paradis pentru mâncătorii de carne; gustul produsului local este dincolo de orice laudă.
  • Dacă sunteți în căutarea suvenirurilor de adus din țară, puteți lua în considerare bijuteriile din pietre semiprețioase și argint. Produsele din piele, accesoriile și pantofii sunt, de asemenea, renumite pentru calitatea lor. Și nu uitați de un mate exotic însoțit de calabashes și bombillas.
  • Fără îndoială, ar trebui să profitați de ocazie pentru a vă bucura de câteva lecții de tango și pentru a învăța arta călăriei de la cowboys gaucho din America de Sud din Argentina.

Atracții

Minunile naturale din Tierra del Fuego, Iguaçu, Los Glaciares, precum și flora și fauna lor exotică îi pot uimi pe cei mai sofisticați turiști care au văzut multe lucruri extraordinare. La fel și capodopere ale arhitecturii coloniale create de om - Catedrala, Cimitirul Recoleta, Catedrala Sf. Francisc și multe altele.

Cel mai bun moment pentru a vizita Argentina

Atunci când planificați o călătorie, merită să luați în considerare particularitățile climatice ale diferitelor regiuni. Ar fi mai bine să vă programați o vizită la Buenos Aires în martie-aprilie sau septembrie-octombrie când nu există căldură obositoare și umiditatea este destul de scăzută. Cascada Iguaçu merită vizitată din aprilie până în septembrie când ploile s-au terminat, dar nivelul apei este încă ridicat. Puteți merge în Patagonia în decembrie, ianuarie și februarie. În celelalte luni, vremea de aici poate mulțumi, poate, doar amatorii de senzații tari.