Austria Turism – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Austria

Patria lui Mozart și modelul de stabilitate în Europa

Austria este țara care a oferit lumii noastre valsul, opera, șnițelul și schiurile și merită cu siguranță o atenție specială din partea fiecărui călător

Austria

Austria este țara care a oferit lumii noastre valsul, opera, șnițelul și schiurile și cu siguranță merită o atenție specială din partea fiecărui călător. Cândva, a fost inima puternicului Imperiu Austro-Ungar. Aici, cultura și tradițiile națiunilor care făceau parte din Imperiu sunt indisolubil împletite. Amplasarea convenabilă la intersecția celor mai mari rute comerciale a transformat Austria într-un teritoriu în care luptele și bătăliile nu s-au oprit de multe secole. Totuși, totul s-a schimbat după Primul Război Mondial: Imperiul a decăzut și, ca urmare, Austria a fost anexată de Germania nazistă. Anul 1955 când s-a semnat legea neutralității permanente a devenit cel crucial pentru destinul țării. De atunci, țara nu participă la războaie și este un veritabil model de stabilitate, fiabilitate,

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Viena8 923 507limba germanaEuro83 879 km²

Geografie

Austria este situată chiar în inima Europei. Țările învecinate sunt Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Italia, Liechtenstein, Elveția și Germania. În ciuda faptului că țara nu are acces direct la mare, există încă orașe-port. Linz și Viena sunt situate pe malul Dunării și sunt considerate a fi principalele porturi. Este imposibil să nu menționăm munții săi când vorbim despre Austria. Imaginează-ți doar că Alpii de Est ocupă până la 70% din întreg teritoriul țării, iar cel mai înalt vârf al lor este muntele Grossglockner (3798 m).

Unde și ce să vezi

Indiferent ce oraș vizitați în Austria, aveți o înțelegere clară a țării în care vă aflați. Toate au ceva în comun. Poate că este arhitectura elegantă sau peisajele montane, străzile înguste sau aroma cafelei care plutește în aer. Probabil, va trebui să rezolvi singur acest mister în timpul călătoriei tale în Austria. 

Viena

Viena este inima și sufletul Austriei, este în același timp capitala sa și cel mai mare oraș cu o populație de peste 2 milioane de oameni. Acesta este locul în care Mozart și Strauss și-au creat capodoperele, unde numărul de muzee și teatre pe metru pătrat depășește numărul de cafenele și restaurante. Este într-adevăr capitala Austriei, care afișează cele mai mari colecții de artă, cultură și diversitate de relicve istorice adunate de Casa de Habsburg. Fiind la Viena, simți un spirit atât de aristocratic, încât se pare că localnicii trebuie să poarte doar frac și rochii de seară. Opera de Stat din Viena, Balul Operei din Viena, sachertorte, Wiener Melange și chiar croissantul — totul a fost inventat aici. Orașul este atât de unic încât centrul său istoric a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 2001. 

Graz

Graz este al doilea oraș ca mărime din Austria. În 2003, a fost numită Capitala Culturală a Europei și a devenit unul dintre „Orașele Designului” conform UNESCO. 30% din populația sa sunt studenți. Poate că cel mai faimos fost cetățean al orașului Graz este, desigur, Arnold Schwarzenegger. Un fapt interesant: conform numeroaselor cercetări, cei mai fericiți oameni trăiesc în Graz. Nu este motivul suficient de bun pentru a adăuga acest oraș la traseul tău turistic? 

Linz

Linz este al treilea oraș ca mărime din Austria și este gata să vă uimească cu statutul său de cel mai mare port și cu o mulțime de muzică live care sună din fiecare colț al străzilor aproape non-stop. Turiștii din Linz se pot bucura de măreția și frumusețea construcțiilor medievale. Castelul din Linz este cel mai renumit dintre ele. A fost construit în secolul al XIV-lea și este în prezent una dintre cele mai frecvent vizitate atracții din această regiune. 

Salzburg

Salzburg este capitala muzicală a Austriei și adevărata perlă baroc. Centrul său istoric, Orașul Vechi, este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Marele Mozart s-a născut aici și a lucrat la cele mai bune creații ale sale. Acesta este un loc unde puteți găsi un artefact rar - Cetatea Hohensalzburg, care este considerată a fi cel mai mare castel medieval neatins din Europa. În același timp, veți găsi aici cea mai veche mănăstire de maici din Europa și o gamă largă de alte atracții fascinante. Fără exagerare, acest oraș este o vizită obligatorie.

Innsbruck

Innsbruck este al cincilea oraș ca mărime din Austria și capitala celor trei Jocuri Olimpice. Este un loc perfect pentru toți fanii munților. Cetăţenii din localitate au chiar o vorbă că toate drumurile din Innsbruck se lovesc de munţi. În plus, în Innsbruck există o gamă largă de clădiri istorice, deoarece orașul este o fostă capitală a Sfântului Imperiu Roman.

hallstatt

Hallstatt este, în ciuda dimensiunilor sale mici (doar 59,8 km² și puțin peste 700 de oameni), acest sat ascuns în Alpi a devenit un reper emblematic al Austriei. Comunitatea este una dintre siturile patrimoniului mondial UNESCO. Cu siguranță, ați văzut poza unei străzi alpine confortabile cu o capelă pe malul lacului curat, înconjurată de munți pe toate părțile. Ei bine, asta este Hallstatt, o destinație din Austria unde uneori sunt mai mulți turiști decât cetățeni locali.

Stațiuni de schi

Toți schiorii sunt familiarizați cu faptul că primul manual despre schi (1897) a fost scris în Austria. Aici au fost inventate și primele legături de schi. Aceste fapte nu sunt deloc surprinzătoare, deoarece Austria este o mecca a turismului de schi. Aici puteți găsi o stațiune pentru toate gusturile. Mayrhofen este cea mai mare stațiune de schi cu prețuri rezonabile. Ischgl este renumit pentru stațiunile sale pline de farmec și pentru numeroasele rute roșii. Bad Gastein este Monte Carlo austriac și o stațiune SPA în chiar inima Alpilor austrieci. Daca planuiesti o excursie cu copii, gandeste-te sa alegi Kitzbuhel, aici sunt multe trasee pentru amatori.

Particularitățile naționale ale austriecilor

Pentru a vă înțelege mai repede cu populația locală, vă recomandăm să faceți cunoștință cu particularitățile naționale ale acestora::

  • Austriecii sunt destul de obsedați de etichetă și diverse formalități. De exemplu, când întâlniți un austriac, strângeți-i mâna și priviți direct în ochi: lipsa contactului vizual poate fi considerată atitudinea dumneavoastră condescendentă.
  • Nu ridicați vocea într-un loc public și nici măcar să nu vă gândiți să țipi - un astfel de comportament poate fi considerat agresiune.
  • Austriecii sunt extrem de religioși. Majoritatea populației este catolică, iar mareele sfinte pentru mulți oameni sunt mai importante decât propriile zile de naștere. 
  • Austriecii sunt foarte mândri de titluri. Cu siguranță ar menționa gradul academic chiar dacă este doar diploma de master. Obsesia pentru titluri a ajuns până la punctul în care acestea sunt acum menționate în pașapoarte, într-un domeniu special conceput. 
  • Înainte de a-și începe masa, austriecii spun: „Guten Appet!”. Înainte de a bea, sunt întotdeauna pahare clinchete cu fiecare, păstrând contactul vizual.
  • Nu compara niciodată austriecii și germanii. Chiar și limba germană, care este națională în Austria, are dialectul său unic.

Atracții

Este o sarcină ireală să numărăm toate atracțiile din Austria. Fiecare clădire, fiecare castel, fiecare pod și piață sunt pline de istorie. Tot ce putem face este să admirăm măreția acestor capodopere și să ne inspirăm pentru a crea ceva etern și frumos.

Cel mai bun timp pentru a vizita Austria

Clima Austriei este moderată și depinde foarte mult de zone. Astfel, de exemplu, vara este caldă în câmpie, dar răcoroasă și ploioasă la munți și la poalele dealurilor. Temperatura medie vara variază de la +20 la +22 °C. Iernile sunt blânde, mai ales în zonele plate. Temperatura iernii variază de la -2 la -5 °C și nu coboară sub -14 °C la munte. Sezonul de schi din Austria durează din noiembrie până în martie. În cazul în care doriți să explorați capitala și atracțiile arhitecturale, vă recomandăm să alegeți iunie sau septembrie: în aceste luni, vremea favorizează plimbările lungi.