Turismul în Belarus – informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Belarus

Zona de agrement a Europei

Republica Belarus este un stat cu ochi albaștri în centrul Europei

Bielorusia

Republica Belarus este un stat cu ochi albaștri în centrul Europei. Sunt atât de multe parcuri și rezerve încât țara a fost supranumită pe bună dreptate „plămânii Europei. Aici se amestecă tradițiile post-sovietice și valorile europene. Le place să gătească cartofi și să „petrece” în pub-urile subterane. Aici, ei admiră artă modernă și dezvoltă World of Tanks, Viber și Flo.Belarus este o țară frumoasă, capabilă să satisfacă nevoile oricărui călător și este ușor de ajuns datorită locației sale apropiate.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Minsk9 413 446belarusă, rusărubla belarusă207 595 km²

Geografie

Republica Belarus este situată în partea centrală a Europei de Est. Teritoriul statului se învecinează cu Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina și Polonia. Țara nu are acces la mare, dar există multe râuri (peste 20 de mii), lacuri (circa 11 mii) și păduri (aproximativ 2/5 din teritoriu). Aproximativ 8% din teritoriul național al Belarusului este protejat de stat - patru parcuri naționale și două rezervații, precum și un număr mare de rezerve de importanță națională și locală. Belarus este împărțit în șase regiuni: Minsk, Mogilev, Grodno, Brest, Vitebsk și Gomel. Fiecare dintre ele poartă numele principalului oraș al regiunii. Capitala republicii, Minsk, are statutul de oraș de subordonare republicană.

Ce să vezi și unde?

Minsk

Minsk este capitala Belarusului. De obicei, turiștii nu se așteaptă la nimic promițător de la acest oraș și este mai bine pentru ei, să spună adevărul. Pentru că Minsk este într-adevăr capabil să surprindă: Imperiul lui Stalin al Orașului Soarelui și Catedrala Sfintei Fecioare Maria în stilul baroc Wileński, liniile neogotice ale Bisericii Sfinții Simon și Elena și piese de teatru clasice, centre de artă creativă și cartiere vechi, clădiri noi impresionante și, ca o cireșă pe tort, un rombicuboctaedru uriaș de sticlă al Bibliotecii Naționale din Belarus. Vei simți atmosfera unică a orașului de îndată ce faci câțiva pași prin Porțile Minskului și nici nu vei observa cum te captează farmecul capitalei.

Gomel

Minsk este frumos, dar, ca orice altă capitală, este rapid, fulgerător și agitat. Cu cât mai bine este Gomel, orașul de deasupra Sozh! Plimbări fără grabă prin piețele verzi, vechea stradă Sovetskaya, uneori te duc în curți secrete cu așezăminte autentice, apusuri colorate, pe care îndrăgostiții le văd din mijlocul celui mai lung pod pietonal din țară — este vorba despre Gomel. Asigurați-vă că vizitați principala atracție a orașului - Reședința Rumyantsev-Paskevich, cunoscută pentru complexul său arhitectural șic și de parc. 

Brest

În spatele pădurii Białowieża, chiar la granița dintre Belarus și Polonia, se află Brest, un oraș cu o istorie bogată. Zidurile celebrei cetati Brest au devenit locul de desfasurare a multor evenimente istorice importante. Astăzi, puteți auzi clopotele catedralelor, cântecele muzicienilor de stradă, zgomotul din zonele deschise ale barurilor la modă și zumzetul trecătorilor, care rătăcesc fără rost pe străzile străvechi pietruite din spatele fortificației înalte. Brest este fermecător în detaliu, chiar dacă un purtător de torță drăguț aprinde luminile orașului pe Bulevardul Sovetsky în fiecare seară. Este un loc perfect pentru un weekend liniștit, măsurat. 

Mogilev

Mogilev, un oraș modest cu ambiții metropolitane, este situat pe repeziturile largi ale Niprului. Aici, fiecare stradă amintește de epocile marilor — Alexandru Pușkin uda trecătorii cu șampanie de la ferestrele Colegiului de Cultură de pe actuala stradă Komsomolskaya; Feodor Chaliapin interpreta operă pe scena Teatrului Dramatic; marea Vera Komissarzhevskaya se odihnea în parc după spectacole; și cine știe, poate că Nicolae al II-lea s-a așezat odată chiar pe banca aceea? Mogilev este fermecător, dar nu veți avea timp să vă plictisiți: faceți o plimbare cu catamaranele de-a lungul Dubrovenka sau cu bicicleta prin plantațiile groase de pini din Parcul Lacului Pechersk, plimbați-vă pe străzile antice și asigurați-vă că mergeți la festivalul baloanelor de săpun și clătitelor cu cartofi.

Grodno

Grodno este capitala culturală a Belarusului, a doua capitală a Republicii Populare Belaruse și a treia capitală a Rzeczpospolita. Acest oraș este o cu totul altă Belarus, unde polonezii și lituanienii se simt ca acasă, în timp ce localnicii sunt mai des în Europa decât în ​​Minsk. Strada Sovetskaya pavată cu piatră, Muzeul Fierului, interioarele eclectice ale Castelelor Vechi și Noi, Catedrala Sf. Francisc Xavier, Biserica Luterană, Dealul Castelului - există multe de văzut în Grodno. Și nu am enumerat încă teatre, muzee private și publice și spații creative, unde elita culturală a orașului organizează întâlniri. 

Vitebsk

Dar dacă nu ai suficientă cultură în Grodno, mergi la Vitebsk, mica capitală a Renașterii. Chagall și Zadkine s-au născut aici, Malevici a ținut prelegeri, iar Repin a sorbit ceai dintr-o farfurie pe veranda de vară a moșiei. Oamenii vin aici pentru o odihnă boemă liniștită, se plimbă pe străzile sale bine îngrijite și admiră priveliștile pitorești ale râurilor Dvina de Vest și Vićba. Vă recomandăm să vizitați Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Primăria din Vitebsk, Muzeul Marc Chagall, să vă plimbați de-a lungul străzii pietonale Suvorov și, bineînțeles, să cumpărați un bilet la celebrul festival al culturii Bazarul Slavic, care are loc în fiecare an în iulie.

Particularitățile naționale ale cetățenilor din Belarus

Timp de jumătate din istoria sa, Belarus a fost sub stăpânirea Rusiei Kievene, statul polono-lituanian, ca parte a URSS, astfel încât mentalitatea și tradițiile populației locale au fost estompate. Cu toate acestea, bielorușii și-au dedicat ultimul deceniu formării identității naționale de sine. Din punct de vedere istoric, bielorușii au reușit să negocieze. Ei sunt maeștri în găsirea compromisurilor și în manevrarea la cotiturile conflictelor. Nu degeaba prima linie a imnului sună astfel: „Noi, bielorușii, suntem oamenii pașnici”.

În ceea ce privește ospitalitatea, Belarus va oferi un avans oricărui popor slav: mulți străini notează bunătatea și cordialitatea belarușilor față de oaspeții țării.

Belarus este un stat curat. Practic, nu există gunoi nu numai pe străzile marilor orașe, ci și în interiorul țării. Și nu este vorba doar despre infrastructura și utilitățile bine stabilite, ci și despre atitudinea conștientă și responsabilă a belarușilor față de locul în care locuiesc.

Potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, Belarus este considerată una dintre cele mai beate țări din lume.

În Belarus s-au născut patru laureați ai Premiului Nobel și trei președinți ai Israelului.

Când cazinourile au fost interzise în Rusia, Belarus nu s-a gândit mult să deschidă un astfel de număr de unități de jocuri de noroc, care să poată satisface nevoile vecinilor de jocuri de noroc. Este o altă dovadă a ingeniozității bielorușilor. 

În Belarus, în special în orașele mari, foarte puțini oameni vorbesc belarusă. Toată lumea cunoaște bine limba rusă, așa că nu va exista nicio barieră în calea comunicării pentru turiștii din Comunitatea Statelor Independente. 

Toată lumea știe că Belarus este o țară a cartofilor; cu alte cuvinte - Bulbaland. Aici au fost inventate cel puțin 300 de variante de mâncăruri naționale din cartofi.

Cel mai bun moment pentru a vizita Belarus

Belarus este situat în zona unui climat continental moderat. Datorită acestui fapt, țara are ierni blânde, cu o temperatură medie a aerului de -8, +4 °С, cu dezghețuri frecvente și înghețuri rare până la -22, -30 °С. Vara, temperatura medie zilnică a aerului atinge +20 °С, perioada de vârf este iulie, în acest moment, străzile orașelor sunt încălzite până la +32 °С. Cel mai confortabil moment pentru a călători în Belarus este mai sau septembrie, când cade cantitatea minimă de precipitații. Căldura verii nu te deranjează și nu trebuie să te ghemuiești în pulovere.