Turismul Insulelor Feroe – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperiți Insulele Feroe

Insulele cețoase incredibil de frumoase

Pământul verde puțin cunoscut unde folosesc iarbă pentru a face acoperișuri și au două oi pentru un cetățean

Insulele Feroe

Insulele Feroe sunt un arhipelag retras din nord. Atrage călătorii cu priveliștile sale fantastice ale câmpurilor de smarald cu oi care pășesc pe ele, stânci de oțel și marea albastru închis. Satele mici cu case de păpuși uimesc prin frumusețea lor de basm. Poți întâlni adesea case în jurul cărora nu există nimic la câteva zeci de kilometri. Insulele Feroe sunt un loc ideal pentru o odihnă introvertită, timp în care comunicarea cu oamenii este redusă la minimum, iar unitatea cu natura este la maximum.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Tórshavn48 351feroeză, danezăcoroana feroeză1395 74 km²

Geografia Insulelor Feroe

Insulele Feroe sunt un arhipelag din Oceanul Atlantic între Islanda și Scoția, format din 18 insule. Sunt de origine vulcanică și au o formă de platou cu creste ascuțite. Linia de coastă a Insulelor Feroe este abruptă, cu multe fiorduri și stânci. Nu există râuri mari în arhipelag, ci doar râuri mici care arată mai mult ca pâraie de munte. Cel mai mare lac este Sorvagsvatn de pe insula Vágar, care este numit și „plutitor”. După numărul de cascade, Insulele Feroe pot concura cu ușurință cu Islanda.

Ce să vezi și unde?

Insula Streymoy

Aici veți găsi capitala și singurul oraș important din Insulele Feroe - Tórshavn. A fost fondat în secolul X și a fost numit după zeul tunetului și al fulgerului Thor. Traducerea literală înseamnă „portul lui Thor”. În centrul orașului Torshavn se află o mănăstire medievală Munkastovan și depozitul regal, care a supraviețuit în timpul unui mare incendiu din 1673. Un alt loc emblematic din capitală este centrul cultural Nordic House, unde au loc concerte, expoziții și conferințe. Este o clădire de sticlă care se îmbină cu natura printr-un acoperiș acoperit cu iarbă.

Streymoy are, de asemenea, Stâncile lui Westman, cu numeroase colonii de păsări și foci care trăiesc aici. Platoul montan Sornfelli, care are vedere spre partea de nord-vest a Insulelor Feroe, se află la 12 kilometri de capitală. În sudul insulei, în satul Kirkjubøur, te poți plimba lângă ruinele catedralei medievale Magnus. O înconjoară case cu acoperișuri tradiționale cu iarbă. Un astfel de acoperiș neobișnuit este rezultatul lipsei de lemn din Insulele Feroe. Și în cele mai vechi timpuri, epavele de lângă țărmurile locale erau folosite ca acoperișuri. 

Eysturoy

A doua insulă ca mărime și cea mai populată din arhipelag. Aici se află cel mai înalt munte din Insulele Feroe — Slættaratindur (882 m). Într-o zi senină, vârful său oferă o priveliște uluitoare asupra zonei înconjurătoare și a insulelor învecinate. De asemenea, puteți admira cea mai mare cascadă din Insulele Feroe, Fossa. Este cel mai bine vizitat după ploi abundente. Pe malul defileului, inconjurat de munti, se afla pitorescul sat Gjogv. 

umbla

Principala bijuterie a acestei insule este Lacul Sørvágsvatn, care este situat pe o stâncă abruptă deasupra oceanului. Din acest motiv, se numește „plutitor”. Apa din lac se varsă în ocean sub formă de cascadă Bøsdalafossur (32 de metri). Aeroportul Vágar este singurul aeroport internațional din Insulele Feroe și este situat și în Vagar. Un tunel de cinci kilometri lungime a fost construit de la Vagar până la insula vecină Streymoy, sub strâmtoare. 

Sandoy

Aceasta este singura insulă care are dune de nisip. Aici, pe o suprafață de 111 kilometri pătrați, trăiesc aproximativ șapte mii de oi. De asemenea, pe Sandoy, există numeroase colonii de păsări — fulmar nordic, petreli mici, petreli de furtună, corivan european, skua mari, puffini atlantici etc.

Mykines

Este cea mai vestică insulă din arhipelag. Turiștii vin să vadă păsările amuzante - puffini. În aspectul lor (mai ales prin culoare), ei arată ca niște pinguini. La marginea orașului Mykines, există un far alb ca zăpada, cu vedere panoramică.

Cel mai bun moment pentru a vizita Insulele Feroe

Vremea în Insulele Feroe este foarte schimbătoare. Aici poate fi destul de însorit, apoi plouă în cinci minute și devine din nou senin. Clima arhipelagului este subarctic marine. Cea mai rece lună este martie, cu temperaturi de +3 — +4 °C. Cel mai cald este în iulie — +10 — +11 °C. Pe parcursul anului cad aproximativ 1500 mm de precipitații. Ploile abundente caracterizează iarna. Vânturi puternice bat în mod constant în Insulele Feroe, iar ceața coboară. Apa din zona insulelor are o temperatură stabilă pe tot parcursul anului de +10 °C.