Turismul în Liban – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Libanul

O țară în care începe istoria

Libanul este leagănul istoriei și cea mai tolerantă țară din lumea arabă

Liban

Libanul este leagănul istoriei și cea mai tolerantă țară din lumea arabă. În ciuda vecinătății cu două state în conflict, războiul civil lung (1975-1990) și distrugerea totală a capitalei, Libanul și-a păstrat bunătatea, cordialitatea și amabilitatea. Oamenii de aici respectă diferite credințe, naționalități, vorbesc franceză și engleză. Sunt deschiși și amabili și sunt mereu bucuroși să vadă turiști. Primele aşezări descoperite pe teritoriul statului datează din secolele VIII-VII î.Hr. Aici a stăpânit fiecare imperiu puternic, pe care l-a cunoscut istoria. Acesta este locul de naștere al fenicienilor care ne-au dat primul alfabet. Libanul modern este gata să-și surprindă oaspeții cu metropole mari, hoteluri de cinci stele, cele mai curate plaje și artefacte istorice unice.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Beirut4 468 007arabiclira libaneză10 452 km²

Geografie

Libanul este o țară mică situată în Orientul Mijlociu. Se învecinează cu Israel la sud și cu Siria la est. Apele Mării MediteraneÎn spală vestul țării. Relieful Libanului este în mare parte muntos, dar există câmpii mici de-a lungul coastei. Pe lângă mare, țara este bogată în alte resurse de apă: râuri și lacuri, dar nu există râuri navigabile. Din punct de vedere administrativ, țara este împărțită în opt provincii (muḥāfaẓāt): Beirut, Akkar, Baalbek-Hermel, Beqaa, Muntele Liban, Libanul de Nord, Libanul de Sud și Nabatieh.

Ce să vezi și unde?

Înainte de războiul civil care a avut loc în secolul XX, Libanul era o țară prosperă, cu o economie dezvoltată, un sistem financiar și bancar. Se numea Elveția Orientului Mijlociu. După război, majoritatea orașelor au fost reconstruite, dar nu și-au pierdut farmecul istoric și sunt gata să primească călătorii din întreaga lume. 

Beirut

Beirut este capitala plină de viață și cel mai cosmopolit și divers oraș din punct de vedere religios din Orientul Mijlociu. Este un loc cu o istorie bogată, unde se păstrează priveliști maiestuoase din diferite epoci. Prima clădire interesantă, Marea Moschee Al-Omari, datează din 1187. Anterior, Biserica bizantină Sf. Ioan Botezătorul era amplasată pe locul moscheii. Cei mai străluciți reprezentanți ai culturii antice - Thermae romane - au supraviețuit și ei în oraș. Sunt situate în Parcul Arheologic, care este foarte popular printre turiști. Pe lângă ansamblurile arhitecturale, în vecinătatea orașului există atracții naturale. Defileul Nahr Kadish este unul dintre ele, înconjurat de stânci, păduri groase și copaci unici care au peste 3500 de ani. Mergând pe străzile din Beirut, turistul nu trebuie surprins de cartierul ciudat de zgârie-nori ultramoderni și case semidistruse. Astfel, libanezii vor să arate turiștilor groaza și consecințele războiului. 

Tripoli

Tripoli se traduce din greacă drept „oraș triplu”. Anterior a inclus Tir, Sidon și Arwad, iar locul a fost capitala fenicienilor. Astăzi, Tripoli este al doilea oraș ca mărime din Liban, unde s-au păstrat monumente culturale unice. Se mândrește cu producția de săpun de măsline, care este realizat manual aici folosind unelte tradiționale ale secolului trecut. Autoturiștii experimentați vor fi încântați de calitatea ideală a drumurilor. Poate că acest lucru se datorează faptului că nu există autobuze în oraș, iar oamenii se deplasează fie pe jos, fie cu bicicleta. Spre deosebire de alte orașe din Liban, aici nu există clădiri antice și moschei antice, dar există autenticitate și savoare, care merită cu siguranță verificate. 

Jbeil

Jbeil este un vechi oraș fenician situat pe coasta Mediteranei, lângă capitala Libanului. Este mai cunoscut sub numele de Byblos. Oamenii de știință îl numesc pe Jbeil „întreaga istorie a lumii antice”. Este singurul loc din care oamenii nu l-au părăsit niciodată. Se crede că apariția orașului Byblos datează din secolul al V-lea î.Hr. A fost una dintre rutele comerciale dintre Egipt și Grecia. Repere ale orașului includ Biserica Sf. Ioan (1115 d.Hr.), Cetatea Cruciaților (care datează din epoca feniciană), Teatrul Roman (218 d.Hr.), unde au fost găsite morminte ale regilor fenicieni și un mozaic care îl înfățișează pe Bacchus. dumnezeu. Nu puteți rata Templul lui Baalat Gebal, Templul Obeliscurilor și Fântâna lui Dumnezeu, unde Isis l-a plâns pe Osiris. Există Parcul Arheologic în oraș,

Shur

Ṣūr (cunoscut și ca Tyre) este al patrulea oraș ca mărime din Liban și cel mai vechi centru comercial din Fenicia și Mediterana. A intrat în istorie ca orașul care a avut cel mai prelungit asediu. Trupele lui Alexandru cel Mare stăteau de șapte luni sub zidurile Tirului. Era singurul oraș care nu voia să se supună regelui. Este mai bine să vă deplasați în jurul Ṣūr pe jos, deoarece locațiile principale sunt aproape una de alta. Hipodromul Roman sau Complexul Arheologic Al Bass este principala destinație turistică. Pe teritoriul său se află Necropola, cel mai vechi loc de înmormântare unde încă se mai găsesc rămășițe umane. Aici s-au mai păstrat câteva sarcofage, un arc monumental, un apeduct și un drum roman. Izvoarele termale sunt un exemplu viu de arhitectură romană. Este mai bine să le vizitați în timpul răsăritului sau apusului. Un orășel din Qana este situat nu departe de Tir: aici era locul în care Isus transformase apa în vin. Desenele în stâncă ale primilor creștini au fost descoperite în peșteri la câțiva kilometri de Qana. De atunci, peștera în sine a fost considerată unul dintre locurile sfinte de pe Pământ. 

Baalbek

Baalbek este unul dintre cele mai vechi orașe din Liban, situat lângă Beirut. Acest loc este renumit pentru templele sale antice, care sunt impresionante prin dimensiunile lor colosale și pot fi numite pe bună dreptate o „minune a lumii”. Complexul templului Baalbek este atracția principală și centrală. A văzut multe civilizații! Dar inițial, templul a aparținut fenicienilor, deoarece aceștia construiseră o terasă de piatră incredibil de mare. Clădirea în sine a fost dedicată zeului soarelui Baal. Ulterior, orașul a fost preluat de grecii antici, iar locul a fost numit Heliopolis, după zeul soarelui Helios. Când au venit romanii, l-au numit Templul lui Jupiter, iar apoi clădirea a trecut în mâinile cruciaților, turcilor și arabilor. În zilele noastre, din templul lui Jupiter au mai rămas doar șase coloane. Dar chiar și atingerea uneia dintre ele te poate duce înapoi la câteva mii de ani. Astăzi, templul Baalbek este o capodopera a arhitecturii romane antice și nu poate fi comparat decât cu piramidele egiptene prin măreția sa.

Sidon

Sidon este unul dintre cele mai vechi orașe din fenicia și al treilea oraș ca mărime din Liban, care este, de asemenea, renumit pentru clădirile sale antice care au supraviețuit până în zilele noastre. Locul a fost locuit din cele mai vechi timpuri: săpăturile arheologice au descoperit artefacte din cultura acheuleană și din perioada paleolitică timpurie. Sidon a devenit cel mai mare centru al lumii antice în secolul XX î.Hr. Chiar și Homer a scris de multe ori în textele sale despre maeștrii zonei care creaseră broderie și sticlă. Aici se pastreaza obiective interesante: Castelul Marii Sidon, complexul de temple feniciene din secolul al VI-lea i.Hr., Templul lui Eshmun. Remarcabile sunt și piedestalul pentru sacrificiu și capitalele, care sunt incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În acest oraș se poate găsi și una dintre cele mai vechi sinagogi din lume. 

Jounieh

Jounieh este un oraș stațiune de pe coasta Mediteranei, care poate surprinde plăcut nu numai prin recreerea sa pe plajă de înaltă clasă, ci și prin diversitatea atracțiilor sale. O telecabină către Harissa Hill este una dintre ele. Acesta duce la statuia de bronz a Maicii Domnului din Liban. În jurul statuii se află diverse mănăstiri și temple. Având în vedere că este un oraș stațiune, un cazinou cu o suprafață de 34 000 de metri pătrați este una dintre atracții. Cazinoul a fost deschis în 1957 și este una dintre cele mai mari unități de jocuri de noroc din Liban. Vânătorii de antichități pot merge la Grota Jeita. Aspectul lor datează din epoca paleolitică. De-a lungul existenței peșterilor, natura a reușit să creeze forme bizare și stalactite fascinante. Există, de asemenea, multe izvoare și râul Dog în interior. Turiștii care doresc să aibă o imagine de ansamblu mai bună asupra istoriei pot merge la muzeul etnografic. Povestește despre domnia celor opt ere din Liban.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Liban

  • Este recomandat ca turistii sa foloseasca numai apa imbuteliata. Apa potabilă în Liban este destul de poluată, iar apa de la robinet trece prin fazele de clorinare.
  • Poate îngheța noaptea, chiar și vara.
  • Furtunile de nisip apar adesea în țară.
  • Libanul are cel mai înalt nivel de securitate din întregul Orient Mijlociu.
  • Libanezii sunt primitori și toleranți cu turiștii. Puteți comunica cu localnicii în engleză și franceză: țara are un nivel ridicat de educație.
  • Nu gesticulați activ pe stradă; unele dintre gesturi pot fi ofensatoare pentru cultura libaneză.
  • Deși aici sunt tolerate diferite religii, nu ar trebui să purtați pantaloni scurți și haine deschise în regiunile sudice. Femeile sunt sfătuite să poarte o batistă și rochii închise până la podea.
  • Puteți mânca și servi mâncarea doar cu mâna dreaptă. Dacă oaspetele este tratat cu cafea, este un ton prost să refuzi băutura.

Atracții

Misterele și secretele pe care le-a pregătit Libanul schimbă complet mentalitatea turiștilor și îi fac să aibă o perspectivă diferită asupra Orientului Mijlociu. Obiectivele acestei țări pot fi văzute ore întregi și, totuși, acest timp nu este suficient pentru a înțelege vârsta lor reală și valoarea lor pentru umanitate.

Cel mai bun moment pentru a veni în Liban

Datorită Munților Liban și Anti-Liban, țara are un climat mediteranean blând. Iarna, temperatura scade sub 0 °C la munte. Sunt dese ninsori, iar aerul se încălzește până la +13 °C pe coastă. Sezonul de schi aici durează din noiembrie până în aprilie. Doar în Liban, în aprilie, poți lua o porție de adrenalină pe versanții munților, iar apoi te încălzi pe coastă, unde temperatura ajunge la +25 °C. August este cea mai tare lună din Liban, când tija termometrului arată +35 — +40 °C. Nu există sezon ploios, ceea ce face ca țara să fie ideală pentru vizitare pe tot parcursul anului.