Turismul Madagascar – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Madagascarul

Un continent în miniatură

Madagascar este o insulă de paradis care se află în apele calde ale Oceanului Indian

Madagascar

Madagascar este o insulă de paradis care se află în apele calde ale Oceanului Indian. În urmă cu o sută de milioane de ani, Canalul Mozambic a tăiat-o de Africa, lăsând omenirii un dar natural unic. Peisajele insulei se schimbă ca imaginile caleidoscopice, de la pădurile relicte sălbatice din nord până la ținuturile roșii ale deșertului din sud. Coroanele plate ale baobabilor vechi de secole, copaci înalți de nouă etaje țin cerul, iar vârfurile ascuțite ale pădurii de piatră a Rezervației Naturale Strict Tsingy de Bemaraha fac ca sângele să se transforme în gheață. Safire, smaralde și topaze sunt spălate în apele noroioase ale râurilor. Sifaka cu coadă albă se ascund de fosasele de pe vârfurile pădurii tropicale, iar lemurii cu coadă inelară, rudele îndepărtate ale regelui din desenele animate Julian, organizează petreceri în desișul junglei. Madagascarul modern nu este pregătit să accepte turiști pretențioși. Fosta colonie franceză nu are hoteluri la modă sau restaurante cu stele Michelin. Există trasee prăfuite cu denivelări în loc de drumuri, internetul nu funcționează bine, iar bancomatele pot fi găsite doar în orașele mari. Dar credeți-mă, eventualele inconveniente sunt compensate de încântarea pitorescului „al optulea continent”.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Antananarivo24 823 539malgaș, francezAriar malgaș587 041 km²

Geografie

Madagascarul este împărțit în șase regiuni turistice majore: Antsiranana, Mahajanga, Antananarivo, Toamasina, Fianarantsoa și Toliara. Fiecare dintre ele are propriul ecosistem unic, dar de unde ar trebui să începeți să explorați insula?

Unde să mergi și ce să vezi

Antananarivo

Antananarivo este un cuvânt neobișnuit și lung, nu-i așa? Poporul malgaș își numește capitala și orașul principal Tana. Orașul se sprijină pe dealurile înalte din interiorul insulei. Din zori până în amurg, bâzâie cu zeci de bazaruri, unde unii încearcă să scadă prețul, iar alții încearcă să vândă la un preț mai mare. Ansamblul palatelor de pe Dealul Regal din Ambohimanga, bolțile de înmormântare ale monarhilor malgași, zidurile roșii ale Palatului Baroc Andafiavaratra — toate se remarcă înfricoșător împotriva noroiului și sărăciei cartierelor sărace. Lacul Anosy este situat în centrul acestui amestec amețitor. A fost proiectat și creat artificial de misionarul englez James Cameron în formă de inimă.

Toliara

Toliara a crescut printre deșertul cu tufișurile ei spinoase în golful confortabil Saint-Augustin. Este un oraș port major din Madagascar. Reciful de 250 de kilometri protejează coasta orașului de pericolele oceanului și este, de asemenea, o mecca pentru pasionații de scufundări și snorkeling. Peste 200 de specii de corali, 760 de specii de pești, delfini, țestoase, rechini tigru și Latimeria antică - această lume subacvatică este admirabilă. Și când vezi că ți se încrețesc vârfurile degetelor după o ședere lungă în apă, mergi la Rezervația Privată Reniala, unde sute de specii de păsări te vor înveseli - la propriu și la figurat.

Antsiranana

Antsiranana este o regiune din nordul țării, unde pasionații de drumeții merg pentru a cuceri pantele zgâriete ale munților și lanțul muntos vulcanic Tsaratanana. Aventuri extreme îi așteaptă pe călători și în zona Mahajanga: potecile înguste ale pădurii de piatră din Rezervația Tsingy de Bemaraha cu vârfuri, ascuțite ca lama unei săbii, vă pot tăia respirația. Relaxați-vă după drumeții active prin vulcani și mangrove răcoroase de pe plajele cu nisip din Morondava, în vestul insulei. Legendarul Bulevardul Baobabilor și Pădurea Kirindy, un loc ideal pentru observarea lemurilor, mangustelor și foselor, sunt toate ușor accesibile.

Nosy Boraha

— Yo-ho-ho, și o sticlă de rom! - așa cântau pirații în secolul al XVII-lea, îngropând comori jefuite pe insula Nosy Boraha (mai cunoscută sub numele de fost Île Sainte-Marie). Nu se știe dacă este adevărat sau nu, dar până acum nu au fost găsite zăcăminte de aur pe insulă. Dar adevărul este că turiștii iubesc foarte mult Ile Saint-Marie pentru plajele sale albe, oceanul curat și palmierii care înclină jos deasupra țărmului. Torre del Homenaje, cetatea Ozama, bisericile Sfântul Nicolae și Sfântul Francisc, castelul Alcazar — arhitectura colonială a insulei va atrage cu siguranță mințile curioase. Și cireasa de pe tort va fi observarea balenelor cu cocoașă: acestea se rotesc peste apele strâmtorii de lângă insulă în fiecare an, din iulie până în septembrie.

Nosy Be

În nord-vestul Madagascarului, există un alt loc de paradis, insula Nosy Be. A experimentat multe de-a lungul istoriei sale de secole. Era un refugiu pentru pirați și o întruchipare vie a unui cufăr de comori; o închisoare și muncă silnică pentru colonizatorii francezi; un centru de comerț cu sclavi; avea chiar o flotă a generalului rus Rozhestvensky. Astăzi Nosy Be miroase a cafea și ylang-ylang. În pădurile din Lokobe Strict Reserve, lemurii negri sar dintr-un copac în altul. Fluxurile reci de cascade potolesc vulcanul răcit. În orașul Djamandjary, se toarnă romul Dzama de renume mondial. Balena lui Omura, cea mai rară specie a acestor mamifere, își demonstrează fântânile lângă coastă. În plus, oferă hoteluri excelente, plaje superbe, cea mai bună calitate a serviciilor pe care le are Madagascar, și vei câștiga.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Madagascar

  • Situația penală din Madagascar lasă de dorit. Un turist cu minte ușoară va fi bucuros „procesat” de hoți de buzunare și supraîncărcat de șoferii de taxi. Cel mai bine este să evitați plimbările după apus și este mai bine să nu mergeți fără ghid local în unele părți ale insulei.
  • Este interzis să bei sau să folosești apă brută în scopuri igienice: trebuie fie să fierbi, fie să cumperi apă îmbuteliată în magazine.
  • Mulți turiști cumpără pietre prețioase extrase local în memoria Madagascarului. Asigurați-vă că cereți vânzătorului un certificat de origine dacă nu doriți probleme cu controlul vamal.
  • Înainte de a fi tentat să te scufunzi în caldul Ocean Indian, asigură-te că ai voie să înoți pe această parte a coastei. Rechinii înoată adesea în lagunele care nu sunt protejate de recifele de corali și, în mod clar, nu vrei să fii desertul lor în vacanța ta. De asemenea, nu este recomandată scufundarea în corpurile de apă dulce, unde reptilele, lipitorile și agenții care cauzează boli așteaptă să se bucure de tine ca un răsfăț.
  • Nu sunt necesare vaccinări speciale pentru a vizita Madagascar. Dacă ați urmat calendarul de vaccinare, s-ar putea să vă simțiți relativ în siguranță. Turiștilor care au stat în Tanzania, Nigeria și în alte țări africane mai mult de 12 ore li se poate cere să obțină un certificat de vaccinare împotriva febrei galbene. De asemenea, se recomandă prevenirea malariei înainte și după o excursie pe insulă.
  • Culturile și tradițiile locale pot părea ilogice pentru oamenii străini, dar ar trebui să le luați în considerare. De exemplu, nu purta uniforme kaki sau militare; nu arătați cu un deget către o persoană, doar cinci o dată; este un semn rău să cânți în timp ce mănânci; nu fotografiați localnicii fără permisiune; nu intra in cimitirele locale.

Cel mai bun moment pentru a vizita Madagascar

Perioada ideală pentru a vizita insula este din mai până la mijlocul lunii noiembrie. Aceasta este perioada iernii malgașe când temperatura apei din ocean scade la 23 de grade, practic nu sunt precipitații și este mai ușor să respiri datorită umidității moderate. Din ianuarie până în martie, Passat-ul de sud-est cade pe Madagascar cu ploi abundente. Insula devine înfundată, umedă și chiar periculoasă din cauza unui număr mare de insecte.