Malta Turism – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Malta

O răscruce de rute comerciale, culturi și religii

Malta este un stat insular unic în Europa, situat la intersecția nu numai a rutelor comerciale europene și africane, ci și a diferitelor culturi.

Malta

Malta este un stat insular unic în Europa, situat la răscrucea nu numai a rutelor comerciale europene și africane, ci și a diferitelor culturi. Dacă granițele Italiei seamănă cu un pantof, granițele Maltei arată ca o urmă lăsată de acest pantof. Într-adevăr, nu numai Italia și-a pus amprenta în istoria și cultura Maltei. Și-au lăsat amprenta și Turcia, Franța, condusă de Napoleon și, bineînțeles, Marea Britanie, a cărei colonie a fost țara până în anii 70 ai secolului XX. Fanii arhitecturii antice, precum și scafandrii, iahtștii și alpiniștii, vor găsi aici divertisment pe placul lor. Malta este ideală pentru toate tipurile de recreere și este gata să primească turiștii pe tot parcursul anului.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Valletta475 701malteză, englezăEuro316 km²

Geografie

Țara are doar granițe maritime. Cei mai apropiați vecini pe mare sunt Italia și Tunisia, precum și numeroase insule din Grecia. Malta este cea mai mare insulă a arhipelagului. Insulele Gozo și Comino sunt de asemenea considerate locuite. Insulele Sfântul Paul și Filfla, Cominotto, Filfoletta sunt atât de mici încât nimeni nu locuiește acolo. Malta este considerată a fi cel mai mic stat din Europa, care are doar 27 km lungime și 15 km lățime. Gozo este pe jumătate mai puțin, iar Comino are abia 2 km lungime. Este singura țară din Europa fără râuri și lacuri naturale. Peisajul tipic al Maltei sunt numeroasele pante abrupte de piatra care atrag alpinisti din intreaga lume. Cel mai înalt punct, vârful Ta' Dmejrek, atinge o înălțime de numai 253 de metri. Malta este împărțită în șase districte, trei regiuni și 68 de municipalități.

Ce să vezi și unde?

În ciuda dimensiunii mici a statului, aici există încă orașe mari. Densitatea clădirilor istorice pe metru pătrat aici este atât de mare încât nu numai obiectivele turistice individuale sunt protejate de UNESCO, ci întregul oraș. 

Valletta

Valletta este capitala statului insular Malta, care a fost fondată în secolul al XVI-lea de Ordinul Cavalerilor Sf. Ioan, făcându-l unul dintre cele mai mari și mai vechi porturi din Marea Mediterană. Numele orașului este direct legat de cavalerul fondator, Jean Parisot de la Valletta. De asemenea, a condus o armată care a protejat portul de invazia turcă. Acest oraș cetate este atât de dens construit cu castele și structuri arhitecturale antice, care s-au păstrat în forma lor originală, încât a fost inclus pe deplin în programul de protecție al Organizației Mondiale UNESCO. Deoarece străzile din Valletta sunt foarte înguste, localnicii și turiștii călătoresc aici mai ales pe jos sau în trăsuri trase de cai. Cu toate acestea, capitala merită vizitată nu numai pentru fanii arhitecturii antice, ci și pentru toți cei care doresc să învețe limba engleză. Datorită șederii îndelungate în statutul de colonie britanică, engleza este a doua limbă de stat în Malta. Valletta oferă un număr mare de școli, colegii, gimnazii și universități, care admit anual sute de mii de studenți din întreaga lume. 

Medina

Mdina este fosta capitală a Maltei, cu doar 306 de locuitori. Are multe palate, catedrale, o poartă unică a orașului și o varietate de muzee care spun povestea trecutului Cavalerilor Ordinului de Malta. Poți accesa orașul-cetate prin Oraș și Porțile Greciei. Este un fapt interesant că localnicii au trecut prin Poarta Orașului și doar sclavii au trecut prin Poarta Greacă. În ciuda dimensiunilor sale mici, Mdina are un număr impresionant de palate: Palatul Vilhena, Palatul Xara, Palatul Santa Sofia, Palatul Inguanez. Toate clădirile au fost ridicate în 1726-1729. În trecut, construcțiile erau barăci și spitale, iar astăzi unele dintre ele au fost transformate în hoteluri, în timp ce altele găzduiesc familii nobile malteze. Catedrala din Mdina este învăluită în secrete și legende. Aici apostolul Pavel, care a ajuns în Malta după naufragiul său, se presupune că a rămas. Un oraș maiestuos și tăcut - acesta este numele primei capitale a Maltei, care merită vizitată pentru toți iubitorii de singurătate și odihnă atentă.

Sliema

Sliema a fost un mic sat de pescari în trecut. Acum a devenit principalul centru comercial și de recreere din Malta. Acesta găzduiește zeci de hoteluri moderne pentru turiști, iar sezonul sărbătorilor durează tot timpul anului. Trecutul romano-catolic a influențat foarte mult arhitectura orașului. Catedralele, palatele și turnurile baroc tipice sunt împrăștiate în oraș. Fortul Tigné a fost ridicat pentru a proteja orașul de invazia franceză din 1793-1795. Este una dintre cele mai vechi structuri defensive poligonale din lume. Este în stare excelentă în prezent și atrage turiști din toată lumea. În plus față de clădirile istorice, există și o malul mării de lux, cu un monument „White Shadows”. Siluetele umane sculptate aruncă umbre albe abia dimineața devreme sau iarna când soarele este foarte jos. 

San Iulian

Saint Julian este un oraș stațiune situat de-a lungul coastei mediteraneene, aproape de capitala Maltei, unde mulți turiști se străduiesc pentru recreere. Datorită climei blânde, statul insular este popular și iarna. St. Julians este renumit pentru hotelurile sale luxoase și petrecerile pline de viață. Stațiunea are clădirile bine conservate din trecut, numeroase capele și biserici, precum și renumitul monument al Iubirii, amplasat pe malul apei. Reprezintă litere mari inversate IUBIRE. Pentru a vedea corect inscripția, trebuie să vă uitați la reflexia în apă. Apropo, nu mulți turiști știu despre acest truc. Palazzo Dragonara, Palatul Spinola și Biserica Lapsi sunt principalele obiective arhitecturale ale orașului. Catedrala Maicii Domnului din Muntele Carmel este un alt loc emblematic. Clădirea maiestuoasă în stil neogotic este situată pe malul unui golf pitoresc de pe promenadă. St. Julians este o stațiune ideală pentru tineri și jucători de noroc, deoarece aici veți găsi cele mai mari cazinouri din țară. 

L-a umplut

Mellieha este o destinație turistică populară unde ansamblurile istorice de sanctuare și palate se întâlnesc cu hoteluri și stațiuni de lux. Una dintre principalele atracții ale Mellieja este Grota Madonei. Pelerini din toată lumea vin aici pentru a vedea altarul. În interiorul peșterii naturale se află o statuie a Fecioarei Maria, iluminată de sute de lumânări. Mai mult, în grotă există și un pârâu, care, potrivit legendelor, este considerat a fi miraculos. Poate fi accesat în orice moment al zilei, spre deosebire de alte biserici care își deschid porțile doar în timpul slujbelor divine. Pe lângă bisericile tradiționale romano-catolice, există Rezervația Naturală Għadira, unde trăiesc păsările migratoare. Turiștii pot vizita și numeroasele turnuri împrăștiate prin oraș, Fort Campbell și Armier Bay, unde pirații obișnuiau să se odihnească.

Particularitățile naționale ale cetățenilor Maltei

  • Malta era de mult timp în mâinile Imperiului Otoman, dar în ciuda influenței musulmane, 98% din populație este catolică.
  • Există două lucruri pe care ghizii nu le recomandă turiștilor să le facă în Malta. Primul este de a compara populația locală cu arabii. Al doilea este să fii topless pe o plajă. De asemenea, nu se recomandă vizitarea bisericilor purtând pantaloni scurți și cu umerii deschiși.
  • Maltezii sunt conservatori. Familia este principalul lucru în viața lor. Toate sărbătorile mari sunt sărbătorite cu rudele care vin acasă din toată lumea.
  • Standardul de trai în Malta este ridicat, ceea ce le permite localnicilor să ducă o viață fără griji.
  • Maltezii sunt amabili, au un bun simț al umorului, veseli și dornici să primească turiștii.
  • Insula este bilingvă: engleză și malteză (un amestec de italiană și arabă).
  • Maltezii sunt reprezentanți strălucitori ai temperamentului mediteranean. Sunt expresivi dar fără agresivitate.

Atracții

Nici măcar localnicii nu pot enumera toate atracțiile emblematice din Malta. Fiecare piatră de aici este impregnată de istorie. Foștii călători numesc Malta „Europa concentrată” pentru că doar aici se pot vedea cetăți antice, și portul, și biserici străvechi, și străzi pavate pe teritoriul de doar 316 kilometri pătrați. Pur și simplu este imposibil să rămâi indiferent față de această țară.

Cel mai bun moment pentru a vizita Malta

Malta aparține categoriei țărilor unice, unde sezonul sărbătorilor durează tot timpul anului. Vânturile calde mediteraneene înmoaie influența maselor de aer rece care vin din Europa, dar nu există o căldură sufocătoare care este comună pentru Africa. Temperaturile tipice de vară în Malta variază de la +28 la +35 °C. Vara aici vine în mai și se termină nominal în octombrie. Dar chiar și vremea „de iarnă” pe insule nu este un obstacol pentru turiști. În acest moment, temperatura aerului scade rar sub +15 °C, de aceea mulți europeni fug aici de frigul Crăciunului.