Turismul în Namibia – informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Namibia

Țara diamantelor

Regatul naturii sălbatice, al dunelor de nisip și al fenomenelor geologice

Namibia

Namibia este o țară din sud-vestul Africii, renumită pentru fauna sălbatică unică, clima primitoare și serviciile turistice excelente. O călătorie în Namibia este întotdeauna o aventură de neuitat. Pentru cineva, este incitant și extrem, iar pentru alții, este misterios și romantic. Țara este adesea numită „Africa pentru începători”, deoarece principalul său atu este o combinație de aromă continentală reală și confort european. Aici puteți petrece timp în compania animalelor sălbatice, puteți merge cu un SUV sau cu un sandboard pe dune de nisip, vă puteți bucura de peisaje suprareale și puteți asculta despre ce tăce deșertul. Turiști din întreaga lume vin aici pentru divertisment extraordinar, soare fierbinte și un uragan de emoții. Namibia este un tărâm al posibilităților nesfârșite, unde îți poți extinde orizonturile și îți poți distrage atenția de la realitatea obișnuită pentru un timp.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Windhoek2 533 794EnglezăDolar namibian, rand sud-african2 533 794 km²

Geografia Namibiei

Republica Namibia este situată în Africa de Sud. Se învecinează cu Angola și Zambia la nord, Botswana la est și Africa de Sud la sud-est și sud. Oceanul Atlantic spală țara dinspre vest. Suprafața sa este de 824,3 mii km². Cea mai mare parte a teritoriului țării este ocupată de platouri cu înălțimi medii de 900 — 1500 m. La est, coboară în deșertul Kalahari, iar la vest se desprinde spre deșertul de coastă Namib, care este cunoscut pentru cele mai înalte dune din lume.

Cel mai înalt punct al său este Muntele Brandberg (2.606 m). Munții îl înconjoară, numiți „Cei Doisprezece Apostoli”. Există puține râuri în Namibia, iar cele mai multe dintre ele sunt umplute doar în anumite perioade. Cele mai mari râuri sunt Portocalul și Peștele. În nordul țării, există cea mai mare tigaie salină Etosha din Africa. Suprafața sa este de aproximativ 5 mii km². O dată la câțiva ani (în perioadele ploioase), este inundat cu apă, formând un lac de până la 1,5 m adâncime.

Statul Namibian este împărțit în 13 regiuni, care, la rândul lor, formează 102 districte.

Ce să vezi în Namibia și unde?

Windhoek

Windhoek este capitala și cel mai mare oraș al Namibiei, situat aproape în inima țării. Munții și savanele înconjoară această regiune fantastică. Există multe parcuri și ferme private unde turiștii pot urmări animalele. Orașul este punctul de plecare al multor rute de safari, iar acesta este unul dintre cele mai populare distracții de aici. După ce te-ai bucurat de fauna sălbatică, poți să mergi la Muzeul Național al Namibiei, să vizitezi o expoziție de meteoriți pe Post Street sau să mergi la piața orașului pentru suveniruri. Cel mai bun mod de a te relaxa este să mergi la izvoarele termale Rehoboth sau Gross Barmen, care se află la o jumătate de oră de oraș. Viața de noapte este, de asemenea, destul de activă aici, cu aproape toate cluburile și barurile deschise până în zori. Chez Ntemba, Club Thriller, Tower Bar și La Dee Da sunt deosebit de populare.

Swakopmund

Swakopmund este o stațiune populară de pe coasta Oceanului Atlantic. Acest loc este ideal pentru turiștii activi și curioși. Aici puteți cuceri cele mai mari tobogane de apă din Africa de Sud, puteți face un zbor cu avionul peste dunele de nisip, puteți vedea delfini și foci în timpul unei plimbări cu catamaranul sau puteți face o scurtă excursie pe Coasta Skeletonului. Principalele atracții includ Kristall Galerie, City Aquarium, Muzeul Swakopmund și Woermann Tower, care oferă vederi frumoase ale coastei și deșertului. Fanii vacanțelor leneșe pot face plajă pe Palm Beach și pot vizita unul dintre restaurantele din apropiere.

Golful Balenelor

Walvis Bay este singurul oraș-port din țară situat pe coasta de vest, unde deșertul Namib se întâlnește cu Oceanul Atlantic. Orașul este renumit pentru vastul său habitat de flamingo, iar turiștii au ocazia să privească păsările în mediul natural. Uriașele stoluri de flamingo din apă puțin adâncă seamănă cu poienile cu flori roz, iar acest spectacol este uluitor. În apropierea deșertului, turiştilor sunt oferite tururi de safari pe jeep-uri și ATV-uri, precum și pescuit în golfurile liniștite de pe coasta Atlanticului. După o vacanță activă, puteți lua o gustare la una dintre cafenelele confortabile cu vedere la ocean.

Kolmanskop

Kolmanskop este un oraș fantomă scufundat în deșertul Namib. În 1908, aici a fost găsit un zăcământ de diamante, care i-a atras pe cei care doreau să se îmbogăţească. Dar în timpul Primului Război Mondial, prețurile la bijuterii au scăzut brusc, iar rezervele de diamante s-au epuizat treptat. După aceea, oamenii au început să părăsească orașul, iar în 1954 a devenit complet pustiu. Astăzi, turiștii vin aici pentru a vizita muzeele locale și pentru a organiza o ședință foto. Acest loc a devenit o locație populară pentru regizori. Aici au fost filmate Dust Devil și The King Is Alive, precum și serialul Life After People.

Etosha

Etosha este un parc național situat la 410 km de Windhoek. Este principala rezervație a țării, al cărei nume este tradus ca „Marele Loc Alb”. Adăpostește aproximativ 114 specii de mamifere rare, 340 de specii de păsări, 16 specii de reptile și amfibieni, o specie de pești și multe insecte. Există două zone în parc pentru turiști: zona de est, unde se poate călători cu mașina, și zona de vest, unde doar mașinile speciale de turism au voie să intre. Parcul are tabere cu magazine, restaurante, benzinării și puncte de observație. Aici puteți întâlni cu ușurință zebre, antilope, girafe și alte animale la groapa de apă, puteți privi în Pădurea de Basme, unde crește copacul „inversat” al moringei și puteți face fotografii memorabile. Aceasta este una dintre cele mai populare destinații de pe traseul turistic.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Namibia

 • Transportul public în Namibia nu este dezvoltat, așa că este posibil să călătoriți în țară fie prin închirierea unei mașini, fie cu mașina sau autobuzul cu șofer-ghid. Rețineți că țara are circulație pe dreapta atunci când închiriați o mașină.
 • Pantofii confortabili inchisi, palarii, crema de protectie solara, lanterna (in cazul plimbarilor de seara neasteptate prin desiduri) si o camera buna cu memorie suficienta pe un flashcard pentru a-ti surprinde vacanta de neuitat sunt elemente obligatorii pentru o excursie in Namibia.
 • Majoritatea teritoriului țării nu se încadrează în zona de risc de malarie, dar au existat cazuri de această boală în unele zone. Pentru a vă proteja, este de dorit să beți un curs de medicamente împotriva malariei înainte de a călători, având o consultație preliminară cu un medic.
 • Nu este recomandat să folosiți apă de la robinet. Cel mai bine este să cumpărați unul îmbuteliat.
 • Luați în considerare că multe magazine din Namibia sunt deschise cel târziu până la ora 18:00 când mergeți la cumpărături.
 • Pe măsură ce conduceți prin Namibia, în special în nord, puteți întâlni nenumărați localnici care vor încerca să vă facă să vă opriți. Motivul pentru aceasta poate fi că mulți localnici fac adesea autostopul ca mijloc principal de transport. Un alt motiv este că vor să facă o plimbare și să așteaptă mâncare, apă sau bani de la tine. Fiți atenți, deoarece mașinile sunt adesea furate aici.
 • Namibia este considerată sigură pentru turiști, dar este mai bine să fii mereu atent. De exemplu, plimbarea prin cartiere sărace noaptea nu este recomandabilă.
 • Pentru cei care doresc să economisească bani pentru a trăi în Namibia, există pensiuni, cabane și campinguri dotate cu duș și toaletă. Aceste tipuri de locuințe se găsesc cel mai adesea în rezervațiile naturale și parcurile naționale. Condițiile în astfel de locuri sunt de obicei destul de confortabile.
 • Rețeaua mobilă din Namibia este bună. Cel mai bine este să cumpărați o cartelă SIM locală. De obicei, acestea sunt vândute la supermarketuri, benzinării și oficii poștale.
 • Restaurantele locale servesc mâncăruri europene și tradiționale. Deliciile locale includ carne de antilopă, struț, crocodil și alte animale sălbatice. Insecte prăjite, ouă de struț prăjite, curry din Camerun sau pui Ovambo sunt, de asemenea, la alegere, în timp ce băuturile includ bere locală la halbă Windhoek Lager sau Tafel Lager. Zonele îndepărtate ale țării nu sunt bogate în restaurante și puteți cumpăra alimente din supermarketuri de acolo.
 • Puteți lăsa un bacșiș în Namibia la alegerea dvs. Restaurantele de obicei bacșișesc aproximativ 5-10% în medie dacă costul serviciului nu este menționat pe cec.

Atracții din Namibia

Namibia luminoasă și însorită este o țară care nu poate fi explorată până la capăt. Dunele sale gigantice de nisip, savanele verzi și canioanele adânci dețin un anumit mister și atrag atenția turiștilor din întreaga lume. Creați un traseu detaliat prin țara extremelor pentru a vă scufunda cu capul în aroma sa.

Cel mai bun moment pentru a vizita Namibia

Cea mai mare parte a teritoriului Namibiei este dominată de un climat tropical deșertic cu secete caracteristice. În nord-est, este mai mult un climat subtropical. Namibia este situată în emisfera sudică, așa că vara este din octombrie până în martie, iar iarna este din aprilie până în septembrie. Verile sunt de obicei calde și uscate. Temperaturile din timpul zilei ajung uneori la +40 °C, iar noaptea scad la +20 °C. Tija termometrului indică uneori -1°C în deșert noaptea. Iernile sunt blânde și însorite, cu o temperatură medie de +20-25 °C.

Sezonul ploios este de obicei vara și se observă de obicei în nord-estul țării. Cantitatea de precipitații în zonele de coastă nu depășește 25 mm pe an și, cel mai frecvent, aici apar ceață.

În mod tradițional, cel mai bun moment pentru a vizita Namibia este sezonul uscat de iarnă. Dezavantajele sunt afluxul de turiști în această perioadă, zilele scurte de lumină și nopțile reci.