Turismul Romaniei – Informatii, Fapte, Sfaturi'

Descoperă România

Un tărâm al istoriei antice, al legendelor mistice și al naturii pitorești

România este una dintre cele mai misterioase țări din lume, deoarece legendele spun că aici a trăit faimosul vampir — Contele Dracula.

România

România este una dintre cele mai misterioase țări din lume, legendele spun că aici a trăit faimosul vampir — Contele Dracula. Poveștile mistice nu sunt singurul punct culminant al acestei țări europene. Turiștii sunt bucuroși să vină aici să admire natura pitorească, să se plimbe în jurul castelelor antice, să se bucure de excursii fascinante, să viziteze stațiuni de vindecare sau să se relaxeze pe coasta Mării Negre. Prețurile mici sunt un alt motiv pentru a veni în România. Această țară este numită una dintre cele mai ieftine din Europa.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Bucureşti19 401 658RomânăRomanian leu238 391 km²

Geografie

Republica România este situată în partea de sud-est a Europei. Munții Carpați străbat toată țara, și există acces la Marea Neagră. Cei mai apropiați vecini sunt Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Potrivit diviziunii administrative, România este formată din 8 regiuni de dezvoltare, care, la rândul lor, sunt împărțite în 41 de județe și un municipiu (București).

Dacă vorbim de regiuni istorice, putem distinge următoarele din România: 

  • Țara Românească (sau Muntenia). Aici se află capitala țării, precum și principalele stațiuni de schi. Această zonă este renumită și pentru autostrada Transfăgărășan, Lacul Vidraru, orașele Târgoviște și Curtea de Argeș.
  • Transilvania. Cea mai populară regiune din punct de vedere turistic, deoarece aici se află celebrul Castel Dracula. În plus, această parte a țării este renumită pentru natura sa neatinsă, orașele antice și bisericile antice, care sunt sub protecția UNESCO.
  • Dobrogea. Această regiune este binecunoscută turiștilor care vin în România pentru vacanțe la plajă. Există și celebra Deltă a Dunării, un Parc Național incredibil de pitoresc.
  • Banat. Este situată în partea de vest a țării și este considerată a fi cea mai dezvoltată regiune. Principalele caracteristici ale acestor zone sunt stâncile abrupte, orașele frumoase și așezările germane antice.
  • Maramureș. Această regiune este cea mai nordică din România. Turiștii îl iubesc pentru spiritul său frumos al antichității. Există orașe mici cu biserici de lemn, iar localnicii încă păstrează și cinstesc tradițiile străvechi.

Ce să vezi și unde?

Bucureşti

Bucureștiul este un mic Paris cu propriul Arc de Triumf. Un oraș care se așează pe șapte dealuri. Orașul în care clădirile antice, casele vremurilor socialismului și construcțiile moderne care uimesc imaginația se împletesc. Bucureștiul este „orașul bucuriei”, așa cum numele său este tradus din română. Merită să începeți cunoștința cu capitala din orașul vechi, unde sunt concentrate toate cele mai interesante lucruri — Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului (cel mai mare din lume) și Piața Revoluției. Pentru relaxare și unitate cu natura, capitala dispune de numeroase grădini și parcuri — Grădina Botanică, Parcul Cișmigiu, Parcul Carol și altele. Când vii în București, nu poți ignora muzeele orașului. Cele mai interesante expoziții vor fi oferite de Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul de Istorie, Sat, Artă și Tehnologie. Pentru călătorii cu copii, Bucureștiul are un Muzeu de Știință, un parc extrem, un circ și o mică grădină zoologică.

Brasov

Brașovul este inima Transilvaniei și doar un oraș frumos, care este situat confortabil într-o vale îngustă înconjurată de munți. Ar trebui să-ți începi cunoștințele cu o simplă plimbare, deoarece doar așa poți simți atmosfera Evului Mediu, care domnește aici. Străzi înguste, case cu acoperiș de țiglă, biserici antice - fiecare metru pătrat al orașului este impregnat de istorie. Cea mai faimoasă atracție de aici este Castelul Bran sau Castelul Dracula. Este fosta resedinta a Reginei Maria a Romaniei, dar legenda spune ca aici a locuit faimosul vampir. Ghizii vă vor spune detaliile dacă a locuit aici o noapte sau câteva luni. Pe langa castel, in Brasov, poti admira biserica evanghelica Sfantul Bartolomeu (1223), vizitarea bisericii Sfantul Nicolae, ba chiar stai la pupitrul primei scoli romanesti. Un alt punct culminant al orașului este natura uimitor de frumoasă. Vârfurile muntoase oferă vederi incredibile asupra peisajului rural din jur.

Sighișoara

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, care se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1999. Ar trebui să mergeți la Cetatea, care datează din secolul al XII-lea, pentru a vedea toate cele mai interesante locuri. Aici trebuie neapărat să vizitați Turnul cu Ceas, unde se află Muzeul de Istorie, precum și puntea de observație, care oferă priveliști uimitoare ale orașului. Un turist ar trebui să viziteze și Biserica Luterană în stil gotic, Biserica Ortodoxă alb-negru de peste râu de Cetate, Muzeul Armelor Medievale și Casa Vlad Dracul. Iulie este un moment ideal pentru a vizita Sighișoara, când orașul găzduiește un festival medieval plin de culoare, cu concerte și spectacole. 

Constanța

Constanța este cel mai mare port de la Marea Neagră, un oraș stațiune frumos și surprinzător de verde. Turiștii vin aici pentru odihnă liniștită pe plajă. Totuși, și aici programul cultural poate fi foarte divers. Portul Constanta, unde stau nave antice grecesti si otomane, este un loc excelent de inceput. Merită atenție și monumentele religioase, muzeele de istorie a naturii, arheologie, navigație, etnografie, astronomie. Un alt punct culminant al stațiunii sunt cazinourile, care au fost construite la începutul secolului XX. Călătorii cu copii nu se vor plictisi în Constanța. Ei pot merge oricând la un delfinarium, acvariu sau planetariu pentru a-și diversifica timpul liber.

Sibiu

Sibiul este cel mai important centru cultural și religios al României, situat în Transilvania. Magia orașului începe în centrul istoric, unde străzile sunt căptușite cu pavaj, iar arhitectura frapează prin splendoarea ei. Teritoriul Sibiului poate fi împărțit în cinci părți: Piața Mare, Piața Mică, Orașul de Sus, Orașul de Jos, Suburbiile. Fiecare, în felul său, este frumos și se poate lăuda cu priveliști unice. Turnul Sfatului, cu o platformă de observație, Catedrala Catolică, Casa Albastră, Podul Mincinoșilor, Catedrala Ortodoxă a Sfintei Treimi și alte vreo duzină de muzee și o grădină zoologică. Ar trebui să dedici cel puțin două zile unei vizite la Sibiu.

Particularitățile naționale ale cetățenilor României

Când planificați o călătorie în România, puteți conta pe ospitalitate și o primire călduroasă. Românii, în cea mai mare parte, sunt oameni foarte amabili și pozitivi, dar turiștii ar trebui să fie conștienți de unele particularități naționale pentru a se odihni bine:

  • În viața românilor nu e loc de tam-tam; viața curge măsurat; nimeni nu se grăbește. Trebuie să fii pregătit pentru asta, deoarece soluția la diverse probleme este puțin probabil să fie de moment.
  • România este patria romilor europeni. Și deși nu sunt mulți dintre ei care locuiesc aici acum, motivele țiganilor pot fi găsite literalmente la fiecare colț. Pentru a vă bucura de adevărata savoare, puteți merge într-unul dintre sate sau puteți participa la un festival de muzică.
  • Românii sunt mândri de cultura și țara lor, așa că nu merită să o menționăm cu lipsă de respect sau să menționăm vreo defecte.
  • Cardurile bancare nu sunt acceptate în toate magazinele și nici măcar în fiecare hotel, așa că este mai bine să aveți numerar la dvs.
  • Duminica este ziua liberă oficială, dar unele muzee nu sunt deschise luni. În plus, atunci când planificați un program cultural, trebuie să luați în considerare că multe activități sunt disponibile doar până la 16-17

Atracții

Castele medievale acoperite cu legende, biserici frumoase, muzee iluminatoare, natură pitorească și munți întinși - merită cu siguranță să vii în România. Există un loc atât pentru relaxare, cât și pentru petrecerea timpului liber.

Cel mai bun moment pentru a vizita România

România are o climă continentală caracteristică: ierni reci și veri calde. Cu toate acestea, Munții Carpați au propriul lor impact asupra vremii. Iarna este multă zăpadă, care nu se grăbește să se topească, iar primăvara se poate trata cu ploi frecvente și umiditate ridicată. Sezonul turistic începe la sfârșitul primăverii și durează aproximativ până la mijlocul toamnei. Cele mai calde luni sunt iulie și august, când aerul este încălzit la +25 ºC. Iernile în România sunt înzăpezite, iar vremea este bună pentru schi, dar programul de excursii ar trebui amânat până în lunile calde.