Turismul în Senegal – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Senegalul

Casa Raliului Dakar

Țara celor mai frumoase femei africane, copaci prețioși și flamingo roz

Senegal

Senegal este o țară sigură în Africa de Vest. Pe vremuri a fost o colonie franceză. Acest lucru și-a pus amprenta asupra arhitecturii, istoriei. A influențat și bucătăria locală, care este acum considerată cea mai bună de pe continent. Turiștii sunt atrași de diversitatea pe care Senegalul o are de oferit. Zona sa mică pare să conţină toată Africa. Civilizația și tradițiile străvechi coexistă pașnic în această țară. Încântarea și farmecul francez trăiesc alături de spiritul african al triburilor ascunse. Iar pe plajele sale largi, numărul hotelurilor cu servicii europene crește în fiecare an.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Dakar13 300 410limba francezafranc CFA din Africa de Vest196 722 km²

Geografia Senegalului

Senegal este în Africa de Vest. Se învecinează cu Mauritania la nord, Guineea și Guineea-Bissau la sud, Mali la est și Oceanul Atlantic la vest. Statul Gambia este situat în interiorul Senegalului. Se întinde pe aproape 300 km în interior de coastă. Cele mai mari râuri sunt Senegal (în numele căruia a fost numit statul) și Casamance. Ei traversează liber savanele și pădurile țării.

Ce să vezi și unde

Dakar

Dakar este capitala și cel mai mare port din Senegal. Deși orașul este mare, este foarte sărac. Printre principalele sale atracții se numără Monumentul Renașterii Africane (cea mai înaltă statuie din Africa) și Marea Moschee din Dakar. Va fi fascinant pentru turiști să vadă bătăliile luptătorilor locali în piețele orașului, în fața cărora aceștia execută dansuri și abluții rituale neobișnuite. La periferia orașului Dakar, puteți vizita lacul roz Retba. Uimește prin culoarea sa unică, saturată. Un alt loc neobișnuit este Acro Baobab, singurul parc de frânghii din lume organizat pe baobabi. La doar 10 km de capitală se află stațiunea Les Almadies. Coasta stâncoasă atrage scafandri și snorkeling.

Sfântul Louis

Este vechea capitală a Senegalului, situată pe o insulă îngustă a râului cu același nume. Aici, europenii și-au întemeiat odată prima așezare. Orașul s-a umplut rapid de francezi bogați, care au concurat în averea lor, construind conace luxoase. Acum, centrul istoric al orașului Saint Louis este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. La doar 20 km sud de fosta capitală colonială se află frumosul Parc Național Langue de Barbarie, cu grațioșii săi flamingi roz. Și la 60 km spre nord se află al treilea parc ornitologic ca mărime din lume - Sanctuarul Național de Păsări Djoudj. Orașul vechi nu este renumit doar pentru atracțiile sale istorice și naturale. Anual, în luna mai, orașul găzduiește un festival de jazz - cel mai mare de pe continent. Fanii blues vin aici pentru vacanța lor în ianuarie și februarie.

Kaolack

Kaolack este capitala arahidelor, unde plantațiile de nuci de maimuță sunt răspândite în jurul orașului. Una dintre atracțiile care merită remarcate este cea mai frumoasă moschee din țară în stil marocan (intrarea este închisă non-musulmanilor). Delta Saloum atrage turiști la periferia orașului. Totul acolo este acoperit de mangrove, iar stridiile cresc în apa sărată, pe rădăcinile copacilor. Trebuie remarcat faptul că Kaolack este unul dintre cele mai murdare orașe din Africa, astfel încât aici sunt înregistrate în mod regulat focare de malarie, holeră, febră galbenă și chiar lepră.

Ziguinchor

Ziguinchor este un oraș care încă are arhitectura pentru a spune despre trecutul său colonial. Și una dintre cele mai bune piețe din Senegal și satele aborigene din împrejurimi amintesc tuturor că acesta este un oraș african autentic. Din Ziguinchor, este convenabil să faci excursii în părțile de sud ale țării.

Cap Skirring

Cap Skirring este o stațiune faimoasă în care plajele sunt considerate a fi cele mai bune din Africa. Este un loc frumos pentru turiști pentru a merge la relaxare pe malul oceanului cu apă azurie. Există sate indigene în jurul orașului, unde le puteți vedea dansurile rituale și puteți asculta cântarea. La granița cu Guineea-Bissau se află Parcul Național Casamance de Jos, unde puteți vedea animale sălbatice africane în habitatul lor natural.

Saly Portudal

Turiștii i-au acordat lui Saly Portudal titlul binemeritat de cea mai bună stațiune din Senegal. Popularitatea sa crește rapid și există toate motivele pentru aceasta: servicii de înaltă calitate în hoteluri, plaje largi curate, apele albastre ale oceanului și priveliști de carte poștală în jur.

Lucruri de luat în considerare atunci când mergi în Senegal

  • Baobab este principalul simbol național al Senegalului. Acest copac este protejat de lege. Este interzis să-l tăiați și să-l urcați fără permisiunea autorităților.
  • Exportul de argintărie și țesături lucrate manual din țară necesită autorizație vamală.
  • Suvenirurile din Senegal includ măști, tam-tams, lemne prețioase, elemente interioare, batik senegalez, miere și unt de shea.
  • Se obișnuiește să se negocieze în piețe și magazine private.
  • În Senegal, există un serviciu fluvial și de autobuz bine dezvoltat. Situația este mai complicată cu transportul feroviar. Nu există aviație în țară. Puteți zbura în Gambia cu avionul.
  • De asemenea, este convenabil să călătoriți cu autobuzul de transfer între marile orașe. Nu au program și ies la drum când toate locurile disponibile sunt pline.
  • Băncile sunt închise sâmbăta și duminica. Ar trebui să vă ocupați de schimbul valutar în avans.
  • Este interzisă exportul articolelor din colți de elefant, piei și animale împăiate.
  • Trebuie să fiți vaccinat împotriva febrei galbene atunci când planificați o călătorie în Senegal.
  • Când vizitați satele indigene africane, rețineți că populația locală are propriul sistem de semne de atenție și comunicare. Dacă nu vorbiți limba, puteți răni pe cineva din greșeală. Este recomandat să comunicați cu ei prin intermediul unui interpret, care poate fi un bătrân sau un profesor de școală, pentru a evita acest lucru.

Cel mai bun moment pentru a vizita Senegal

Senegalul este situat în zona climatică subecuatorială. Vremea în părțile sale de nord și de sud este diferită. Nordul Senegalului este uscat și pustiu, cu vegetație redusă. Sezonul ploios este din iulie până în octombrie. Sudul este tropical și umed, cu mlaștini de mangrove și păduri dese. Cea mai mare cantitate de precipitații cade aici din iunie până în noiembrie. În orașele fără ieșire la mare, temperatura este întotdeauna cu câteva grade mai mare decât în ​​stațiunile de pe plajă. Temperatura medie a aerului în timpul iernii este de +23-28 °С, iar vara - +25-35 °С.