Turism Sfânta Lucia – Informații, Fapte, Sfaturi'

Descoperă Sfânta Lucia

Darul naturii sălbatice

O insulă fabuloasă sub patronajul vulcanilor

Sfânta Lucia

Sfânta Lucia este o insulă verde pitorească care se pretinde a fi cea mai frumoasă din Marea Caraibelor. Această parte uimitoare a lumii atrage călătorii de pretutindeni cu frumusețea ei curată și oportunitatea de a fi complet uniți cu natura. La urma urmei, are tot ce ai nevoie - peisaje extraordinare, junglă, cascade, plantații de fructe, izvoare minerale medicinale și plaje excelente. Pe teritoriul țării există mai multe rezervații naționale, unde trăiesc animale endemice. În timpul călătoriei, un turist va putea să exploreze o nouă lume exotică, să se familiarizeze cu obiceiurile locale, să învețe să pescuiască, să descopere secretele lumii subacvatice și să bea doar un pahar de rom bun. Sfânta Lucia este un loc grozav pentru vacanțe în familie sau romantice, care garantează o mulțime de experiențe noi.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Castries165 600EnglezăDolarul din Caraibe de Est616 km²

Geografie

Sfânta Lucia este situată pe insula cu același nume din arhipelagul Antilelor Mici. Se învecinează cu insula Martinica la nord (de-a lungul Canalului Sfânta Lucia) și cu Saint Vincent la sud (de-a lungul strâmtorii cu același nume). Oceanul Atlantic îl spală în est și Marea Caraibelor în vest (lungimea totală a coastei este de 158 km). Suprafața țării este de 617 kilometri pătrați.

Sfânta Lucia este de origine vulcanică și, prin urmare, este mai muntoasă decât majoritatea celorlalte insule din Marea Caraibelor. În sud-vest, există lanțul vulcanic Pitons, care include vulcanii Gros Piton și Petit Piton. Cel mai înalt punct al insulei este Muntele Gimie (950 de metri).

Există urme de activitate vulcanică pe teritoriul Sfintei Lucie - izvoare termale, câmpuri de lavă și zăcăminte de sulf. Pantele masivului vulcanic sunt acoperite cu păduri tropicale. Linia de coastă este indentată cu numeroase lagune, golfuri și porturi. Există recife de corali mici, dar superbe de-a lungul coastei.

Sfânta Lucia este împărțită în 11 regiuni (parohii). Fiecare are propriul său guvern local - consilii orașe și sate.

Orașe și stațiuni din Sfânta Lucia

Castries

Castries este capitala Sfintei Lucie și se află într-un port natural. Marca inregistrata a statiunii sunt plajele sale superbe. Plaja Vigie este cea mai preferată printre localnici și turiști. Aici vă puteți bucura de cele mai bune priveliști, puteți înota în valurile calde de azur, vă puteți pune picioarele în nisipul alb ca zăpada și puteți urmări navele care trec. După plajă, faceți o plimbare de-a lungul primitoarelor Castries. Printre monumentele de arhitectură, aici puteți vedea Fort Charlotte, construit în secolul al XVIII-lea, Catedrala Bazilica Imaculatei Concepții — cea mai mare din Caraibe — și vizitați Muzeul Regal Le Pavillon. Un alt loc unic este Parcul Național Pigeon Island. A devenit adăpostul multor plante, animale și păsări exotice, inclusiv faimosul papagal gri.

Gros Islet

Gros Islet este un oraș liniștit, pitoresc, cu case simple din lemn și magazine mici de unde poți oricând să cumperi o sticlă de rom. Țărmurile sale sunt acoperite cu multe bărci colorate cu pescari zâmbitori. Principala atracție a Gros Islet este Biserica Sf. Iosif Muncitorul (secolul XIX), care se înalță la marginea orașului. Există și o piață locală autentică de unde puteți cumpăra ceva ca suvenir. Recifele de corali roz pot fi observate în largul coastei insulei și sunt cel mai bine văzute în timpul scufundărilor. Și cel mai important, plajele, plajele și din nou plajele! Una dintre cele mai frumoase este plaja Reduit. Fâșia sa largă oferă vederi minunate asupra Insulei Porumbeilor și a dealurilor verzi de pe coastă.

Soufriere

Soufrière este cel mai vechi și incredibil de pitoresc oraș din Sfânta Lucia. Se întinde într-un golf frumos și adânc, lângă dispărutul Petit Piton. Peisajele sale l-au făcut celebru pe Soufrière în industria filmului. Aici au fost filmate scenele din „Superman 2”, „Water” și „White Scream”. Este imposibil să nu te îndrăgostești de contrastele acestui loc. Case luminoase, așezate pe fundalul dealurilor verzi, creează o atmosferă de basm. Te poți plimba prin oraș într-o oră și jumătate. În timpul plimbării, puteți explora arhitectura și puteți vizita o cafenea locală confortabilă. Lângă faleza orașului, există un mic centru de artizanat de unde puteți cumpăra suveniruri realizate manual de meșterii locali. Soufrière este un loc minunat pentru a cunoaște viața insulei și pentru a vă bucura de frumusețea ei naturală.

Vechiul Fort

Orașul plin de viață Vieux Fort este un amestec armonios de clădiri antice din lemn, arhitectură modernă și atracții naturale. Aici se află cel de-al doilea aeroport internațional al țării, Aeroportul Internațional Hewanorra, precum și cea mai mare flotă de pescuit din Sf. Lucia. Autostrada de la malul mării din Vieux Fora este plină de restaurante, magazine și baruri, unde viața de noapte este plină de viață. Principalele atracții includ Rezervația Naturală Insulele Maria, Golful Coconut și Plaja Des Sables din Des Sables Point și Farul Cape Moule a Chique pe vârful unui deal de 250 m (în apropierea orașului). Și dacă vrei să cucerești valul, bine ai venit la Mistral Club. Este cel mai bun loc de pe insulă pentru windsurfing. Fâșia de pădure protejată Mankote Mangrove este o altă atracție naturală fantastică în zona înconjurătoare.

Dennery

Dennery este centrul de pescuit al insulei și un loc minunat pentru turismul ecologic. Orașul în sine nu va surprinde călătorul cu un număr mare de atracții și infrastructură dezvoltată. Totuși, vă va permite să vă scufundați în savoarea locală, să pescuiți într-o canoe și să vă bucurați de exotic. Un alt avantaj al orașului este că servește drept punct de plecare pentru vizitarea celor mai pitorești locuri de pe coasta de est. De exemplu, de aici puteți merge într-un tur al vechilor plantații din regiune, puteți afla despre modurile tradiționale de cultivare și procesare a cacaoului, fructelor și a altor culturi de fructe. Plaja largă Grand Anse se află la 10 km nord de Dennery, unde speciile pe cale de dispariție de țestoase marine își depun ouăle. În viitorul apropiat, există planuri de a crea aici o rezervație naturală.

Lucruri de luat în considerare când mergi în Sfânta Lucia

  • Sfânta Lucia nu împărtășește aceeași cultură a bacșișului ca și Statele Unite. Majoritatea restaurantelor și barurilor vor adăuga automat 10% la factura de serviciu. Când comandați, ar trebui să acordați atenție prezenței acestei coloane.
  • Lucrurile și documentele valoroase sunt mai bine lăsate în seifurile hotelului. În Sfânta Lucia, rata criminalității este destul de scăzută, dar aici nu te poți lipsi de furturi de buzunar. Ar trebui să fii deosebit de atent la aeroporturi și porturi, locuri publice și aglomerate.
  • Spre deosebire de unele insule din Marea Caraibelor, toate plajele din Sfânta Lucia sunt deschise turiștilor și nu au acces exclusiv la coastă, chiar dacă aparțin unei stațiuni separate.
  • Este mai bine să purtați întotdeauna numerar cu dvs., deoarece nu există posibilitatea de a plăti cu cardul peste tot.
  • Multe insule din Caraibe au petreceri săptămânale, iar Sfânta Lucia nu face excepție. De regulă, în fiecare vineri seară, localnicii și turiștii se reunesc pentru a dansa, a bea punch puternic cu rom și a ia cina cu pește la grătar, crabi sau homari.
  • Când închiriezi o mașină, fii conștient de faptul că drumurile din Sfânta Lucia sunt abrupte și întortocheate, așa că trebuie să conduci cu grijă extremă.
  • Moneda locală din Sfânta Lucia este dolarul din Caraibe de Est (XCD), dar dolarii americani sunt acceptați aproape peste tot.
  • Bucătăria națională a Sfintei Lucie este o combinație de rețete creole, franceze, africane și tradiționale indiene. Cele mai des servite feluri de mâncare sunt fructele de mare, orezul, bananele prăjite, diverse culturi exotice și fructele. Mâncărurile tradiționale populare includ lambie prăjit cu cărbune, accras de pește, supa callaloo de legume.

Cel mai bun timp pentru a vizita Sfânta Lucia

Un climat tropical al vânturilor alizei domină pe insulă, cu vreme caldă și destul de stabilă. Temperatura medie lunară a aerului în timpul iernii (decembrie-martie) este de aproximativ +24-25 °C, iar vara - +26-27 °С. În același timp, fluctuațiile zilnice ale temperaturii sunt mici - diferența dintre temperatura de noapte și cea de zi variază cu 6 grade. Temperatura apei de pe litoral pe tot parcursul anului este de aproximativ +24-26 °C.

Cantitatea de precipitații este de aproximativ 1300 mm pe an. În mod tradițional, pe insulă se disting două anotimpuri - uscat (din ianuarie până în aprilie) și ploios (din mai până în decembrie). La sfârșitul verii, este foarte probabil să apară furtuni tropicale intense.

Cel mai bun moment pentru a vizita Sfânta Lucia este din decembrie până în aprilie. Cel mai activ sezon turistic începe de obicei în februarie.