Slovacia Turism – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Slovacia

Țara castelelor antice și locul de naștere al parașutei

Slovacia este centrul geografic al Europei și o țară fără megalopole, dar cu cele mai păstrate castele din secolele XIII-XVII protejate de UNESCO.

Slovacia

Slovacia este centrul geografic al Europei și o țară fără megalopole, dar cu cele mai păstrate castele din secolele XIII-XVII protejate de UNESCO. Este locul de naștere al parașutei. Mai mult, Slovacia este patria tatălui și a mamei celebrului artist american Andy Warhol. Natura Slovaciei impresionează prin diversitatea sa și oferă o recreere variată pentru fanii stațiunilor de schi, pasionații de rafting și iubitorii de activități de wellness măsurate. Slovacia întâmpină turiștii nu numai cu peisajul său încântător, ci și cu tradițiile culturale, bucătăria interesantă și chiar vremea.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Bratislava5 455 030slovacăEuro49 034 km²

Geografie

Republica Slovacă este situată în partea de est a Europei Centrale. Vecinii săi sunt Republica Cehă, Polonia, Ucraina, Ungaria și Austria. Țara este fără ieșire la mare, dar are și o conexiune fluvială dezvoltată. Cele mai mari râuri din Slovacia sunt Tisa, Dunărea, Morava și Vah. Teritoriul țării este în principal deluros. Carpații Occidentali îl înconjoară în nord și nord-est. Cei mai înalți și cei mai populari munți sunt înalții Tatra, unde cel mai înalt punct atinge 2655 m (Gerlachovský štít).

Ce să vezi și unde?

În ciuda faptului că nu există orașe cu o populație de 1 milion sau mai mult în Slovacia, atmosfera și spiritul lor beneficiază doar de ea. Străzi confortabile, castele antice și o mulțime de descoperiri uimitoare vă așteaptă în orice oraș din Slovacia.

Bratislava

Bratislava, „perla secretă a Dunării”, este situată atât de aproape de Viena încât, până în 1945, între cele două orașe circulase un tramvai regulat. Este o capitală europeană clasică, cu orașul vechi, restaurante confortabile cu bucătărie în stil casnic și o abundență de piste de ciclism. Capitala Slovaciei este un mic oraș pietonal. Nu va dura mai mult de 20 de minute pentru a vedea frumusețea și a ocoli întregul centru. Din centrul orașului se întind străzi pitorești, iar la câțiva kilometri distanță, puteți vedea deja pajiști verzi, ferme și podgorii. Orașul este situat în inima Europei, ceea ce vă permite să construiți multe rute combinate, vizitând alte capitale celebre. Există izvoare minerale, stațiuni de schi și activități de agrement interesante pentru turiști de toate vârstele.

Košice

Košice este situat în estul Slovaciei, înconjurat de castele medievale, zidurile cetății din secolul XIII și biserici. Locația sa aproape de granițele Ungariei, Poloniei, Ucrainei și Republicii Cehe face posibilă construirea unui traseu convenabil pentru vizitarea centrelor culturale europene. Sistemul de transport este bine dezvoltat și există multe rute rutiere în diferite direcții. Košice are un titlu neoficial de capitală a tineretului. Aici locuiesc studenți, iar vârsta medie a populației locale nu depășește 35 de ani. În ciuda statutului său, orașul a păstrat o cantitate incredibilă de antichitate. Întreaga stradă centrală este un monument protejat al trecutului, cu Catedrala Gotică Sf. Elisabeta și Piața Libertății. Košice are singura sursă de apă arteziană rece din Europa - gheizerul Herl'any. Erupe o dată la două zile.

Trenčín

Trenčín se întinde spre vestul Slovaciei, de-a lungul râului Vah. A fost fondată în secolul al II-lea, pe locul legiunii romane Laugaricio. În 1790, orașul a suferit un incendiu devastator, în timpul căruia multe monumente istorice au fost pierdute pentru totdeauna, dar unele capodopere arhitecturale au reușit să supraviețuiască. Chiar și astăzi, turiștii pot admira Biserica Piarist Sf. Francis Xavier, pot vedea Župný dom și Katov dom, pot vizita Muzeul Trenčín unde s-au păstrat descoperiri arheologice și obiecte de artă din diferite secole. Inima orașului este Castelul Trenčín, construit în epoca Moraviei. Multă vreme se afla într-o stare de degradare și nu fusese restaurată. Doar 3 dintre clădirile sale au supraviețuit până în zilele noastre, așa cum. Nu departe de oraș, se află și centrul termal Nimnica, care este în funcțiune activă din 1959.

Banska Bystrica

Banská Bystrica este situat în centrul Slovaciei, în valea a două râuri Hron și Nitra. Peisajul natural unic atrage turiști mai mult decât clădirile istorice. Istoria orașului începe cu un mic sat în care au trăit mai multe familii de coloniști germani. După ce regele Bela al IV-lea a venit la putere, locul a căpătat noi drepturi și a devenit centrul industrial al regatului maghiar. Există multe palate antice, biserici, Cetatea Orașului, Biserica Sf. Ecaterina cu cinci altare de aur, Castelul Kremnica care spune povestea Revoltei Slovace și alte monumente istorice. Locația convenabilă vă permite să ajungeți la Banská Bistrica din Bratislava și Košice.

Prešov

Prešov, la fel ca multe alte orașe din Slovacia, este situat într-un loc pitoresc unde cele două râuri Torysa și Sekčov se contopesc. Din cele mai vechi timpuri, Prešov a fost un centru de educație și cultură. Va trebui să câștigi putere în timp ce te pregătești pentru vizitarea obiectivelor turistice - aici s-au păstrat aproximativ 300 de tipuri de moștenire istorică și tehnică. De exemplu, există un monument tehnic unic Solivar, de unde, pentru prima dată, sarea a fost extrasă din rapiță prin evaporare. Când vizitați orașul, faceți un moment pentru a explora fațadele conacelor din secolul al XVIII-lea, unul dintre cele mai înalte catapetesme ale Catedralei ortodoxe grecești, realizate în stilul rococo și al bisericii luterane din secolul al XVII-lea. Castelele medievale timpurii Saris și Kapušany și faimoșii versanți ai înalților Tatra sunt la 15 km.

Înalții Tatra

Este imposibil să nu menționăm înalții Tatra când vorbim despre Slovacia. Este un loc pentru cei care iubesc muntele și schiul alpin pe cele mai pitorești pârtii. Pe lângă schi, există și turismul cu bicicleta, rafting pe râul Dunajec și tururi de wellness. Cel mai înalt punct este Gerlachovský štít (2655 m), în așteptarea celor curajoși, iar iubitorii de natură vor putea aprecia frumusețea Parcului Național Tatra, unde Grădina Botanică este situată în aer liber, precum și peșteri, muzee și alte capodopere create de Mama Natura.

Particularitățile naționale ale cetățenilor Slovaciei

  • Slovacii sunt considerați a fi una dintre cele mai ospitaliere națiuni europene. Întotdeauna vor ajuta turiștii și nu îi vor lăsa în necazuri.
  • Sunt oameni calmi și rezervați. Peste 80% din populație sunt credincioși care aparțin Bisericii Romano-Catolice. Familia și valorile familiei sunt pe primul loc pentru slovaci.
  • Când întâlniți străini aici, se obișnuiește să dați mâna, indiferent de sexul interlocutorului dvs. Contactul vizual este, de asemenea, foarte important.
  • Mulți turiști se referă la slovaci drept oameni rece și rezervați. Are de-a face cu particularitățile educației. Afișarea rapidă a emoțiilor este disfavorabilă aici. Dar dacă un localnic ajunge să te cunoască mai bine, va fi dificil să găsești un prieten mai loial.
  • Slovacii sunt foarte superstițioși. Așadar, atunci când intenționați să aduceți flori sau cadouri, ar trebui să evitați numerele pare și, desigur, cifra 13.

Atracții

Abundența castelelor antice, străzile confortabile, bisericile conservate alcătuiesc un ansamblu arhitectural uimitor al Slovaciei. Spre deosebire de alte țări europene, aici puteți găsi un reper chiar pe drumul de la un oraș la altul. Trebuie doar să te uiți în jur.

Cel mai bun moment pentru a vizita Slovacia

Slovacia are o climă continentală: este rece și zăpadă iarna și foarte cald vara. Dacă intenționați să vă plimbați pe străzile din Bratislava sau pe alt oraș slovac, veniți aici la sfârșitul primăverii sau la începutul toamnei. Pentru vizitarea stațiunilor de schi, alegeți perioada din decembrie până în martie. Vei fi surprins de cât de ieftine și accesibile sunt stațiunile de schi, care sunt la fel de frumoase ca Alpii Elvețieni.