Turismul Tunisia – Informații, Fapte, Sfaturi'

Descoperă Tunisia

Plaje albe de zăpadă și talasoterapie

Mare de culoarea safirului, plaje cu nisip catifelat, curmale delicioase, opuntia, bulevarde fermecătoare franceze, forturi militare, medine antice — Tunisia este bogată în toate acestea

Tunisia

Mare de culoarea safirului, plaje cu nisip catifelat, curmale delicioase, opuntia, bulevarde fermecătoare franceze, forturi militare, medine antice — Tunisia este bogată în toate acestea. Este o țară frumoasă, primitoare, cu o coastă lungă, hoteluri moderne excelente și servicii de înaltă calitate. Aici puteți vizita Deșertul Sahara și locul de pelerinaj turistic — satul Matmata. Locuitorii săi sunt troglodiți-berberi, care trăiesc în peșteri. Și a devenit cunoscut pe scară largă datorită „Războiului Stelelor” al lui George Lucas, care scene au fost filmate aici. Acum, poți să stai peste noapte la hotelul subteran Sidi Driss, unde a fost împușcat casa lui Luke Skywalker și să te simți ca un erou al sagăi populare. În plus, Tunisia este cunoscută pentru ruinele renumite ale Cartaginei antice și mozaicurile unice ale antichității. Talasoterapia este perla vacanței în această țară.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Tunis10 982 476arabicdinar tunisian163 610 km²

Geografie

Republica Tunisia este cea mai mică țară din Africa de Nord. Este situat pe coasta Mediteranei, la sud-vest de insula Sicilia și la sud de Sardinia. Se învecinează cu Algeria în vest și cu Libia în sud-est. O mare parte din Tunisia este ocupată de pintenii estici ai Munților Atlas, restul teritoriului este acoperit cu savane. Din punct de vedere administrativ, țara este împărțită în 24 de provincii (Wilaya), care la rândul lor sunt împărțite în 264 de districte (mutamadiyat), iar cele constau din municipalități (baladiyats).

Ruinele imperiilor antice și stațiunilor moderne

Istoria veche de secole a Tunisiei atrage iubitorii nu numai de vacanțele la plajă, ci și de istoria antică. Ruinele unuia dintre cele mai mari orașe ale antichității – Cartagina, vă vor spune despre Imperiul Fenicia, care a concurat cu Imperiul Roman pentru influența în Marea Mediterană. Acolo a pășit Iulius Cezar, s-a hotărât soarta multor națiuni, s-a schimbat harta lumii. Tunisia este o combinație echilibrată de istorie antică și stațiuni de plajă excelente. 

Tunis

Un punct de plecare excelent pentru explorarea țării va fi capitala statului Tunisia - principalul său centru comercial, economic, industrial și cultural. În Tunis, clădirile moderne din sticlă cu oglindă sunt în armonie cu bulevardele rafinate construite de francezi și cu Medina arabă medievală, cu toate bazarurile, moscheile, magazinele colorate și clădirile portuare. Tunisul ascunde multe atracții interesante precum Tourbet el Bey, palatele Dar El Bey, Dar Hussein, cu o colecție de artă islamică, Dar Ben Abdallah, decorat cu marmură colorată și picturi, Muzeul Național Bardo, cu o colecție de artă romană. mozaicuri. Există, de asemenea, o mulțime de cafenele și restaurante fermecătoare în oraș, unde puteți mânca, vă puteți bucura de culoarea locală și puteți bea ceai cu nuci de pin.

Hammamet

Hammamet este un oraș stațiune minunat la o oră cu mașina de capitală. Celebrele sale plaje cu nisip alb, apa azurie a golfului cu același nume și o atmosferă plăcută atrag turiștii. Este îngropat în verdeață, iar cel mai important principiu al dezvoltării urbane din Hammamet este că clădirile nu depășesc înălțimea chiparoșilor care cresc aici. Orașul este împărțit în două părți: Yasmine-Hammamet și Hammamet Sud. Medina și Cetatea Ribat, care se înalță de-a lungul coastei, aparțin Hammamet Sud, partea veche a orașului. Yasmine-Hammamet a fost construit relativ nu cu mult timp în urmă, când s-a decis să se dezvolte activ turismul în Tunisia. Există complexe hoteliere mari, baruri, cluburi de noapte și discoteci, un cazinou, club de golf, cel mai mare parc acvatic tunisian „Flipper” și cele mai bune centre de talasoterapie.

Susa

Următoarea cea mai populară stațiune din Tunis este Sousse. Se înalță pe un deal, pe care sunt construite căsuțe albe. Complexul are un parc acvatic, discoteci și baruri. Pe lângă divertismentul activ, Sousse are obiective care amintesc de istoria sa antică. Minaretul-turn rotund din secolul al XI-lea, Kasbah din Sousse și Muzeul Sousse, unde puteți face cunoștință cu istoria țării înfățișată în mozaicuri, precum și rămășițele unor imperii antice remarcabile: morminte feniciene, case romane, Fortificații bizantine și catacombe creștine. 

Monastir

Orașul Monastir a fost vechea capitală religioasă a Tunisiei, iar astăzi a devenit o stațiune respectabilă, cu plaje magnifice și suprafață azurie a mării. Spre deosebire de Hammamet si Sousse, nu are o viata de noapte atat de activa, este o statiune mai linistita si mai masurata, cu restaurante si hoteluri moderne. Există zona stațiunii Skanes la 6 km de centru, unde puteți juca golf, puteți lua lecții la o școală de echitație sau puteți face scufundări în centrul de scufundări. Atracțiile din Monastir sunt Cetatea Ribat Hartem, Mausoleul primului președinte Habib Bourguiba cu cele patru cupole ale sale. Muzeul de Artă Islamică este, de asemenea, de mare interes, cu o colecție rară de articole din sticlă din dinastia Fatimid, manuscrise antice și țesături.

Mahdi

Mahdia este la 45 km de Monastir. Este cea mai sudica stațiune din Tunisia (fără a ține cont de Insula Djerba) și principalul port de pescuit al țării. Acest oraș este situat pe locul unei vechi așezări feniciene și a supraviețuit diverșilor conducători, inclusiv spanioli, turci și francezi. Mahdia este o statiune linistita, cu un ritm de viata masurat, un loc grozav de relaxare cu copiii. Are totul pentru o ședere plăcută - cafenele stradale confortabile, magazine cu țesături minunate, o zonă mare de parc și un centru de scufundări.

Talasoterapie în Tunisia

Tunisia este unul dintre cele mai bune centre de talasoterapie din lume. Ei tratează aici cu proprietăți vindecătoare ale climei maritime, apei sărate, alge marine și nămol. Tunisia are standarde foarte înalte de prestare a serviciilor în acest sector, toți specialiștii au studii superioare, iar statul controlează cu strictețe nivelul serviciilor oferite. Cel mai mare centru de Thalasso Bio Azur este situat în Hammamet și leagă două hoteluri - Bel Azur și Royal Azur. În Sousse, talasoterapia este asigurată de hotelurile Abou Nawas Bou Jaafar și Hasdrubal Thalassa. Dacă sunteți cazat în Mahdia, aceste servicii sunt disponibile la Hotelul Vincci Nour Palace din centrul Palatului Thalassa. Talasoterapia include cea mai largă gamă de proceduri: baie Cleopatra, bazin încălzit cu apă de mare (aquatonic), algoterapie, mai multe tipuri de masaj cu apă, mers în contracurent, presoterapia, impachetarea picioarelor cu alge marine la rece, inhalatii cu uleiuri esentiale, impachetari cu noroi, stretching si aerobic pe malul marii, peelinguri diverse. Putem continua această listă mult timp, deoarece fiecare centru încearcă să ofere ceva special oaspeților săi. Toate condițiile pentru relaxare, recreere și recuperare cu ajutorul climei maritime sunt create în Tunisia.

Cel mai bun moment pentru a vizita Tunisia

Datorită climei confortabile, sezonul vacanțelor din Tunisia durează tot timpul anului. Cel mai bun moment pentru turismul pe plajă este de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii octombrie. Cu toate acestea, marea nu poate fi prea rece în martie (+15 °С - +18 °С), iar nisipul de pe plajă este cald. Primăvara și toamna târzie sunt anotimpuri minunate pentru călătorii prin țară și pentru excursii. Soarele nu arde și este posibil să vizitezi obiectivele turistice cu confort. În această perioadă, temperatura nu crește peste +23 °С.

Temperatura medie vara este de +27 °С - +35 °С, iar apa - +16 °С - +28 °С. Dacă un vânt fierbinte suflă din sud, aerul se poate încălzi până la +40 °С.

Iarna în Tunisia este asemănătoare cu toamna europeană. În unele locuri sunt ploi și vânt, iar temperatura medie este de +6 °С - +17 °С.