Turismul în Ucraina – Informații, fapte, sfaturi'

Descoperă Ucraina

O țară cu o istorie bogată, natură diversă și borș faimos

Ucraina este o țară tânără cu o istorie străveche și o cultură bogată

Ucraina

Ucraina este o țară tânără cu o istorie străveche și o cultură bogată. Bisericile majestuoase și castelele antice, arhitectura unică a conacelor orașului și autenticitatea colibelor rurale atrag mulțimi de turiști din întreaga lume în această țară misterioasă. Dar Ucraina este renumită nu numai pentru monumentele sale istorice. Lumea sa naturală nu este mai puțin frumoasă: puternicele râuri Nipru și Nistru, vechii Munți Carpați, Marea Neagră și Marea Azov, lacuri limpezi și păduri luxuriante, rezervații unice și parcuri magnifice. Ucraina uimește prin frumusețea și identitatea sa, iar bucătăria sa națională nu lasă pe nimeni indiferent.

Capitala:

Populatie:

Limba oficiala:

Valută:

Teritoriu:

Kiev41 732 779ucraineanGrivna ucraineană603 549 km²

Geografie

Ucraina este situată în Europa de Est și parțial în Europa Centrală. Cea mai mare parte a teritoriului este plat. Țara are cel mai înalt punct al Câmpiei Europei de Est - Muntele Berda, a cărui înălțime este de 515 m deasupra nivelului mării. Ucraina are două lanțuri muntoase - Munții Carpați și Munții Crimeei.

Pe teritoriul țării sunt peste 64 de mii de râuri și pâraie. Cele mai mari râuri sunt Nipru, Nistru, Dunăre, Bug de Sud și Siverskyi Doneț. Ucraina este, de asemenea, bogată în lacuri. Numărul lor ajunge la 20 de mii. Unul dintre cele mai mari lacuri de apă dulce este Svitiaz, iar cele mai mari sărate sunt Yalpuh și Sasyk-Sivash.

Potrivit diviziunii administrative și teritoriale, Ucraina este formată din 24 de regiuni și republica autonomă Crimeea.

Ucraina are granițe comune cu șapte țări: Polonia, Belarus, Slovacia, Ungaria, România, Moldova și Rusia.

Ce să vezi și unde?

Marea diversitate a peisajelor naturale, a condițiilor climatice și a culturilor naționale au condus la identitatea unică a regiunilor Ucrainei. Locuri incredibil de frumoase și priveliști fascinante îi așteaptă pe turiști în fiecare dintre ele.

Kiev

Kiev este capitala și cel mai mare oraș din țară. Leagănul vechii Rusii Kievene, concentrarea principalelor monumente istorice și „inima” culturală a Ucrainei. Este greu să nu cedezi farmecului lui Andriyivsky Uzviz (Coborârea Sfântului Andrei) — locul în care atmosfera vechiului Kiev este deosebit de acută. Dacă doriți să vedeți o parte din orașul din vremea Rusiei Antice, nu ratați Poarta de Aur - o copie exactă a vechilor porți principale ale Kievului. Templele capitalei sunt deosebit de impresionante: Catedrala Sf. Sofia (construită în secolul XI), Lavra Kiev Pechersk, Mănăstirea Sf. Mihail cu cupola de aur, Biserica Sf. Andrei. Urcați pe Dealul Sfântul Volodimir cu funicularul și veți avea o priveliște magnifică asupra orașului și asupra puternicului Nipru. Iubitorii de artă nu vor pierde ocazia de a se familiariza cu cultura ucrainenilor în Muzeul Național de Artă. Și dacă doriți să simțiți spiritul Kievului, mereu tânăr și senzual, faceți o plimbare pe strada principală a țării - Khreshchatyk. Asigurați-vă că încercați mâncăruri naționale incredibil de gustoase - borș, vareniki, cotlet în stil Kiyv. 

Lviv

Lviv este o capitală culturală neoficială a vestului Ucrainei. Orașul, care a făcut parte multă vreme din multe state, a păstrat tradițiile arhitecturale și naționale ale diferitelor popoare. Adevăratul exemplu de arhitectură europeană medievală este Piața Rynok, care a văzut regii suedezi și polonezi, rusul Petru cel Mare. Veți găsi adevăratele bijuterii ale arhitecturii - Primăria, Curtea Italiană, Muzeul Istoric „Black Kamyanitsa”. Vedeți splendoarea Operei din Lviv, construită în secolul al XIX-lea în stilul neo-renascentist și neo-baroc. Nu vă refuzați plăcerea de a gusta o cafea uimitoare din Lviv. Există legende despre aroma și aroma acestei cafele.

Odesa

Odesa este o stațiune maritimă din Ucraina, care se numește pe bună dreptate Palmira de Sud. Plaje largi de nisip, arhitectura frumoasă a caselor vechi și, cel mai important, atmosfera originală unică a orașului atrage aici mulți călători. Coborâți la mare, urmând celebrele Scări Potemkin, care are 192 de trepte. Plimbați-vă pe strada pitorească Derybasivska, înconjurată de clădiri magnifice în stil baroc, clasic și art nouveau. Nu ratați șansa de a admira unul dintre cele mai frumoase teatre din Europa - Opera din Odesa. Și asigurați-vă că vizitați piața colorată Pryvoz, unde domnește atmosfera de umor și bunătate.

Harkov

Harkov este centrul industrial și științific al țării, orașul romanticilor și al pragmaticii. Aici găsești una dintre cele mai mari piețe din Europa - Piața Libertății. În apropiere se află un monument al istoriei perioadei sovietice - o casă uriașă cu o turlă. Un exemplu al stilului Imperiului Stalin este izbitor prin grandoare. Este deosebit de spectaculos în întuneric când este iluminat. Bisericile antice ale orașului vor fi și ele interesante pentru turiști - Catedralele de mijlocire și Adormirea Maicii Domnului, care au fost construite în secolul al XVII-lea. Harkov este renumit pentru fântânile sale frumoase, printre care se numără „Aburul oglindă”, „Cascada” și întreaga „Piața Fântânilor”. Și aici găsești și unul dintre cele mai picante muzee din țară, Muzeul Sexului.

Zaporojie

Zaporizhia este un oraș al glorioșilor cazaci și al noilor tehnologii. Cel mai popular loc în rândul turiștilor este complexul istoric și cultural „The Zaporozhian Sich”, care este situat pe legendara insula Khortytsia. Aici vă puteți scufunda în istoria incredibil de interesantă a cavalerilor ucraineni - cazacii din Zaporozhian. Fanii turismului industrial așteaptă Centrala Hidroelectrică Dnipro, excursii la giganții industriali precum Dneprospetsstal, Zaporizhstal și altele. Zaporizhia oferă o diversitate de muzee fascinante: istoria armelor și Muzeul Mașinilor Retro Faeton. Cei mai tineri turişti vor fi încântaţi de calea ferată pentru copii, care se întinde pe 9 km.

Cernăuţi

Cernăuți este un vechi oraș princiar, „Parisul ucrainean”. Orașul antic își uimește oaspeții cu o varietate de monumente arhitecturale și zone de parc. Principala atracție este clădirea universității, fostă reședință a mitropoliților. Complexul arhitectural maiestuos, realizat în stiluri diferite, este format din trei clădiri. Fanii arhitecturii europene nu vor rămâne indiferenți în timp ce admiră Piața Teatrului și Primăria, o casă-navă fantastică. În Cernăuți, chiar și gara centrală este un monument de arhitectură de la începutul secolului XX, ridicat în stilul Art Nouveau vienez.

Dnipro

Dnipro este unul dintre centrele industriale ale țării, un oraș al extremelor și al peisajelor pitorești. Bulevardul Ekaterinoslav este locul preferat de plimbări pentru cetățeni și oaspeți, cu o diversitate de magazine, buticuri, restaurante și cafenele. Un alt loc grozav pentru promenadă este malul orașului, cel mai lung din Europa. Nu uitați să vizitați Insula Mănăstirii, unde veți găsi Biserica Nicholas cu cupola de aur, cel mai mare monument al țării pentru Taras Shevchenko și frumoasa Cascada Porih Revuchyi.

Particularitățile naționale ale cetățenilor ucraineni

  • Ucrainenii sunt oameni amabili și primitori. Sunt mereu gata să ajute turiștii, să le arate obiective celebre și nu foarte faimoase din orașul lor. Ei pot vorbi despre locurile lor preferate și despre țara lor destul de mult timp.
  • Spre deosebire de europeni și americani, ucrainenii nu zâmbesc doar pe străzi. Și nu pentru că sunt mereu într-o dispoziție proastă sau nemulțumiți. Este o moștenire din perioada sovietică. Dar dacă îi zâmbești unui trecător, cu siguranță el îți va răspunde cu un zâmbet sincer.
  • Puteți vorbi cu ucrainenii despre orice, în afară de sănătate, bani și afaceri personale.
  • Ucrainenii comunică în ucraineană și rusă. În orașele mari, majoritatea oamenilor înțeleg engleza și o vorbesc. Dar chiar dacă ucraineanul nu te înțelege, el va încerca să se explice în orice posibil - cu ajutorul gesturilor, expresiilor faciale sau pur și simplu te va ajuta să ajungi la locul potrivit.
  • Dacă aveți de gând să prezentați un buchet unui ucrainean, rețineți că numărul de flori ar trebui să fie impar. A oferi unei persoane un număr par de plante este un semn rău.
  • Mulți ucraineni sunt destul de superstițioși. Ei cred că nu poți scoate gunoiul după apusul soarelui, strângi mâna prin ușă, lași sticle goale pe masă, fluierând în cameră.

Atracțiile Ucrainei

Ucraina este o țară în care monumentele istorice sunt în armonie cu clădirile moderne și parcuri magnifice, iar o vacanță la stațiunile de mare poate fi urmată cu ușurință de călătorii prin munții maiestuoși. Aici călătorii vor găsi multe minuni încă nedescoperite, care, fără îndoială, vor fi incluse în traseele turistice populare în viitorul apropiat.

Cel mai bun moment pentru a vizita Ucraina

Țara este situată într-o zonă cu un climat continental moderat. Doar pe coasta de sud a Crimeei, clima este subtropicală, mediteraneană. Majoritatea zilelor din an sunt însorite, iar numărul lor ajunge la 230 - 235 pe an. Majoritatea precipitațiilor cad în perioada caldă a anului. Iarna ninge aproape in toata tara.

Temperatura medie anuală a aerului variază de la +5 ºС - +7 ºС în nord până la +11 ºС - +13 ºС în sud. Cea mai rece lună este ianuarie, cu temperatura medie în nord-estul Crimeei -7 ºС - -8 ºС și +2 ºС - +4 ºС pe coasta de sud a Crimeei. Iulie este luna cea mai caldă. În acest moment, temperatura medie în sudul Crimeei este de +25 ºС, în regiunile sudice ale țării +22 ºС - +23 ºС, în nord - +17 ºС - +19 ºС.

Vă puteți familiariza cu Ucraina în orice perioadă a anului. Lunile de vară sunt mai potrivite pentru vacanțele la mare din sud, iar pasionații de schi pot merge în Carpați în perioada noiembrie-martie.